Què representa el Via Crucis per Setmana Santa?

És una celebració religiosa que encara es manté

En plena Setmana Santa, la tradició cristiana a Catalunya es fa sentir arreu del territori. D'aquesta manera, hi ha múltiples actes religiosos que commemoren aquestes jornades en les quals la fe cristiana es viu intensament.

Divendres Sant ho fa de manera especial, amb la celebració de multitud de Via Crucis als diferents municipis i viles d'arreu de Catalunya.

El Via Crucis és una expressió llatina que significa "Camí de la creu". Una processó en què els catòlics recorden els moments de la vida de Jesús des que va ser empresonat fins a la seva crucifixió, és a dir, la Passió de Jesús.

El trajecte està format per 14 estacions, en les quals es representen aquests moments de calvari. En molts municipis, la processó va precedida per una talla de fusta del Crist crucificat, que porten diferents portadors devots.

El Via Crucis a Cerdanyola

A Cerdanyola del Vallès, el Via Crucis uneix les dues parròquies: Sant Martí i Mare de Dèu del Roser. La processó sortirà, a les 10 h, de la parròquia del Roser i passarà per l'avinguda Espanya, el carrer de Sant Casimir, el carrer de Sant Ramon i acabarà  a la plaça de Joan Pau II. A les 17.45 h del mateix dia es farà la processó de Jesus CaptiuVerge del Dolor i Sant Joan. Passarà pel carrer de Sant Iscle, les avingudes Primavera i Catalunya, el carrer Francesc Layret i tornarà a la plaça de Joan Pau II. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.