El Roser de Maig esclata amb el Piromusical i La Martinada

El divendres 29 s'ha donat el tret de sortida a la Festa Major del Roser de Maig 2022

La Festa Major del Roser de Maig 2022 ja ha començat. El divendres 29 d'abril s'ha donat el tret de sortida a la festa amb el tradicional pregó, la recuperació dels concerts al Parc del Turonet i La Martinada del Parc Xarau. També s'ha tornat a veure el Mercat Modernista pel centre de la ciutat.

Més info: VÍDEO: Tret de sortida a la Festa Major amb el pregó i els primers concerts

Més info: FOTOS: Inici de la Festa Major del Roser de Maig

Casa de Andalucía, pregoners d'aniversari

Enguany, la Casa de Andalucía ha estat l'entitat encarregada de fer el pregó que dona inici a la Festa Major amb motiu del seu 50è aniversari. Abans, entitats locals han actuat a la plaça de Francesc Layret per portar l'ambient festiu a l'acte. Hi han actuat l'Esbart de Sant Marçal, l'Agrupació Cultural Sardanista, la Colla de Gegants i l'escola de flamenc de la Casa de Andalucía.

Des del balcó de l'Ajuntament, el president de l'entitat pregonera, Antonio González, ha destacat la participació de la Casa de Andalucía en la vida cultural de la ciutat, i ha agraït el suport dels associats i simpatitzants de l'entitat. A més a més, ha provocat els aplaudiments del públic en el moment en el qual ha recordat les persones que han mort durant els últims anys. Precisament, l'entitat va acomiadar el seu anterior president, Miguel Ramos, qui va morir el setembre de 2021.

González també s'ha referit al Roser de Maig 2022 com la festa del retrobament i ha animat a la ciutadania a gaudir al màxim d'ella "com farem nosaltres perquè som part d'aquesta ciutat". Per tancar el seu discurs, ha destacat també que "sempre hem tingut les nostres portes obertes a tothom" i ha convidat a la ciutadania de Cerdanyola a visitar la Casa de Andalucía.

Antonio González, president de la Casa de Andalucía, fa el pregó de Festa Major. FOTO: Ale Gómez

Antonio González, president de la Casa de Andalucía, fa el pregó de Festa Major. FOTO: Ale Gómez

Piromusical multitudinari

La recuperació del Piromusical, que ha unificat els tradicionals focs artificials amb la música, ha aplegat entre 5.500 i 6.000 persones als voltants del Parc del Turonet, segons indica la Policia Local de Cerdanyola. Durant uns deu minuts, l'espectacle ha repassat èxits musicals d'artistes com RaphaelAmaral, Enrique Iglesias o Avicci, entre d'altres.

Concerts al Turonet i Martinada

En la primera nit de Festa Major, Beth i Bombai han estat els artistes protagonistes dels concerts al Parc del Turonet. A les 22.15 h, just després del Piromusical, el públic s'ha traslladat al concert per rebre a Beth, que es va donar a conèixer en el món de la música per haver concursat a Operación Triunfo i participat a Eurovisión. Amb una barreja de lletres catalanes i espanyoles, l'artista ha fet aixecar les mans al públic en vàries ocasions i encendre les llanternes del mòbil al son d'una música relaxada.

Per contrastar, el grup Bombai ha trepitjat fort l'escenari a les 00 h per donar un xut d'energia als espectadors. Amb els seus senzills més sonats com Solo si es contigo, Me sabe mal Tú me has cambiado, el Parc del Turonet ha arreplegat més persones que l'anterior concert.

Paral·lelament, s'ha celebrat la festa pensada per al jovent: La Martinada. L'envelat del Parc Xarau ha acollit la vetllada amb música dels cerdanyolencs Medalla i els terrassens Dalton Bang. A més a més, s'ha fet el concurs de penyes que des de La Martinada han anunciat a les seves xarxes socials. 

Medalla ha començat a tocar a les 22.15 h amb un públic tímid, però més tard s’hi ha afegit més gent que encara estava comprant begudes al bar de La Martinada. Tot seguit els Dalton Bang, grup que abans capitanejava el cantant Miki Núñez, ha interpretat les cançons més pròpies d'una berbena de poble com Maricarmen, Músic de carrer o La Macarena, entre d'altres. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.