Un Sant Jordi dominical omple els carrers i les places de Cerdanyola

El bon temps va fer que les diverses activitats a la plaça de l’Abat Oliba fossin tot un èxit de participació

La festa de Sant Jordi sempre és diferent quan cau amb diumenge. La gent passeja relaxada, les terrasses dels bars són plenes i tothom s’ho agafa amb més calma. Això afegit al bon temps, va fer que el 23 d’abril a Cerdanyola fos tot un èxit.

La plaça de l’Abat Oliba era el centre neuràlgic de la festa cívica i cultural per excel·lència de la ciutat. Des de les deu del matí la gent començava a passejar i a mirar i remirar els llibres de les diferents parades establertes a la plaça. A partir de les dotze del migdia les places i els carrers s’omplien de gom a gom per a comprar roses, llibres o simplement passejar per a veure l’ambient.

Durant tot el dia els caminants van poder gaudir de les diverses activitats de la plaça de l’Abat Oliba. Des de les deu del matí, a l’escenari instal·lat davant l’ajuntament va tenir lloc la 22a Marató de Lectura, amb la novetat que aquest any també es podien fer recomanacions de llibres. “Hi ha hagut molta participació, més de 100 persones han passat per l’escenari, des de persones lligades a alguna entitat fins a persones a títol individual, polítics i escriptors que han estat signant els seus llibres”, comentava la Tècnica de Cultura de l’Ajuntament, Cristina Ruedas.

Durant tot el dia es va poder gaudir de la Marató de Lectura. FOTO: Ale Gómez

Durant tot el dia es va poder gaudir de la Marató de Lectura. FOTO: Ale Gómez

 

A partir de les 12 h i fins a les 13 h els Castellers de Cerdanyola van organitzar un taller de castells al mig de la plaça de l’Abat Oliba, en què els nens i nenes van poder provar de fer alguns pilars. Al costat, els castellers aprofitaven la diada per a vendre les 200 roses que havien comprat per aquest any. “N’hem comprat més que l’any passat i veient el ritme de venda esperem acabar-les totes”, comentaven.

Les llibreries també es mostraven satisfetes pel volum de gent que es va moure durant tot el dia. “És un dia molt important per a nosaltres perquè ens hi juguem molt. L’única cosa que ens condiciona és la pluja, però si el temps ens respecte, tant s’hi val si el Sant Jordi cau en diumenge o entre setmana”, explicava l’Olivia, de la llibreria l’Aranya.

Sant Jordi és també el dia més especial per a les llibreries de la ciutat. FOTO: Ale Gómez

Sant Jordi és també el dia més especial per a les llibreries de la ciutat. FOTO: Ale Gómez

 

Pel que fa a les vendes de llibres, l’Olivia comentava que per a la campanya de Sant Jordi d’aquest any, que dura tot el mes d’abril, es preveu un augment del 25% més respecte a l’any passat. En relació a això afegia que “sí que és veritat que hi ha molta gent que no ve mai i avui sí, però la nostra clientela habitual ve tot l’any, és el privilegi del comerç de proximitat”.

L’Olivia també incidia en el fet que “no ens agrada parlar de quins llibres són els més venuts, sinó que per a les llibreries com nosaltres, la gran sort és que les vendes quedin repartides. Les llistes formen part d’un model empresarial de grans superfícies, això a les llibreries independents no ens interessa”.

La jornada ha tancat amb l’espectacle familiar a càrrec d’Albert Estengre i el concert de música i poesia Rumbesia, en què la gent l’ha gaudit fins al punt que hi ha hagut moments que cantaven i acompanyaven la música amb les mans.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.