La Taula de Patrimoni denuncia lentitud a l'Ajuntament per resoldre els temes pendents

L'entitat considera que les regidories pateixen sobrecàrrega de treball i problemes de coordinació entre elles

La Taula de Patrimoni de Cerdanyola del Vallès ha denunciat en un comunicat que l'Ajuntament de la ciutat pateix de lentitud a l'hora de respondre les demandes que, en el seu cas, van plantejar fa anys. L'entitat reconeix possibles sobrecàrregues de treball i sincera voluntat de resoldre els temes, però considera que arribats a aquest punt "les bones paraules no son suficient".

Manca de coordinació i sobrecàrrega de treball

L'entitat dedicada a vetllar pel patrimoni local, assenyala que existeix una "greu manca d'agilitat a l'hora de donar resposta a les demandes que, en alguns casos, fa ja quatre anys que estan plantejades". Així, la Taula considera que es tracta d'una "evident" manca de coordinació entre les regidories afectades així com una possible sobrecàrrega de treball en els funcionaris d'aquestes regidories.

En favor dels treballadors de la regidoria de Cultura, la Taula de Patrimoni assegura que s'han trobat amb la plena disponibilitat de tots els membres del departament per parlar i intercanviar punts de vista. "No dubtem de la seva sincera disponibilitat i voluntat per resoldre els temes plantejats, en els quals -aparentment- estem tots d'acord. Per això resulta doblement frustrant l'exasperant lentitud en emetre respostes o solucions en qualsevol dels temes que hi ha a sobre de la taula".

Les peticions de l'entitat

Entre els temes que la Taula vol treballar amb l'Ajuntament hi ha la creació d'un òrgan municipal per a la conservació del patrimoni, l'actualització del catàleg de patrimoni i propostes concretes per desenvolupar el Parc històric i arqueològic de Cerdanyola del Vallès. L'entitat reclama que el consistori resolgui els problemes que generen la lentitud a l'hora de respondre les propostes de les entitats. "La bona disposició i l'amabilitat no són suficients per resoldre els temes plantejats en diverses ocasions o -si fos el cas- perquè el govern local pogués manifestar públicament que algun d'ells no entrava a la seva agenda política", indiquen en un comunicat, en el qual afegeixen que demanen "respostes en el sentit que sigui i reafirmem la nostra voluntat de diàleg i col·laboració amb el consistori".

Per una altra banda, l'entitat avança que, durant les pròximes setmanes, anunciarà el calendari d'actes i activitats que farà aquest any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.