La Taula del Patrimoni denuncia al Síndic de Greuges el deteriorament de la Masia Canaletes

La Taula reclama que l'Ajuntament supervisi el manteniment de l'edifici

La Taula de Patrimoni de Cerdanyola ha denunciat davant del Síndic de Greuges "la passivitat de l'Ajuntament de Cerdanyola davant de l'evident estat de degradació de la Masia Canaletes". L'entitat apunta que l'edifici forma part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat, i recorda que està protegit "i els seus propietaris tenen l'obligació legal de mantenir-lo en unes mínimes condicions de conservació". Des de la Taula denuncien que l'Ajuntament no ha respost dues instàncies en les quals demanaven que el consistori es fes càrrec de la supervisió del manteniment de l'edifci.

En un comunicat, la Taula del Patrimoni assenyala que hi ha diverses lleis, decrets i plans que estableixen les obligacions que té l'Ajuntament respecte a la conservació d'edificis, com la Masia Canaletes, que formen part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat. "Malgrat les mesures de protecció establertes en totes aquestes normatives legals, en aquest moment l'estat d'aquesta Masia, del segle XV, és ruïnós i de fet bona part del seu sostre està totalment enfonsat", asseguren des de l'entitat.

La Taula, que aglutina diferents entitats culturals de la ciutat, ha denunciat davant el Síndic de Greuges "la falta de resposta de l'Ajuntament a les dues instàncies presentades amb data 15 de setembre i 7 d'octubre de 2022 sol·licitant a l'Ajuntament que assumís la funció de supervisió que li pertoca i posés en marxa les accions necessàries per garantir el correcte estat de conservació de la Masia". Els membres de la taula manifesten la seva intenció d'impulsar accions divulgatives i es plantegen la possibilitat, "si l'Ajuntament no actua, de demanar a alguna altra administració que ho faci, de forma subrogada, tal com la legislació actual preveu".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.