El Teatre Ateneu esdevé un tablao andalús en la 37a Noche del Cante Jondo

La Casa de Andalucía va celebrar el festival de Cant Jondo del Roser de Maig dissabte 11 de maig

El vespre de dissabte 11 de maig, el Teatre Ateneu va rebre la nit més important de l'entitat La Casa de Andalucía, la Noche del Cante Jondo en la seva 37a edició. Tres cantaors de primera classe de flamenc van fer la seva exhibició durant les més de tres hores que es va allargar l'esdeveniment, i van transmetre el seu sentiment folklòric al públic. 

A mode de preàmbul, la bailaora i professora de l'entitat, María Dávila, i el seu quadre flamenc van fer el tret de sortida amb una mostra de tango i altres estils flamencs. Dávila va lluir dos conjunts molt diferenciats: un vestit negre amb decoracions daurades i un barret, i després, un vestit tradicional de flamenca amb tot de floritures. El públic, el quadre i la bailaora van fer una sintonia perfecta entonant algun que altre "olé", "qué arte", "arsa" o "ole la guapa". 

37a Noche del Cante Jondo de la Casa de Andalucía. FOTO: Nora MO

37a Noche del Cante Jondo de la Casa de Andalucía. FOTO: Nora MO

 

El primer cantaor de cante jondo va ser Raul Montesinos, provinent de La Puebla de Cazalla i molt reconegut a Sevilla per haver compartit escenari amb Miguel Poveda o José Mercé. Amb el seu registre musical inacabable, allargant cada sílaba, el cantaor va deixar el públic bocabadat. A la guitarra el va acompanyar Antonio Carrión

37a Noche del Cante Jondo de la Casa de Andalucía. FOTO: Nora MO

Raul Montesinos 37a Noche del Cante Jondo de la Casa de Andalucía. FOTO: Nora MO

 

També van actuar Rocio Luna, artista cordabesa que va ser la guanyadora del premi Lámpara Miner del Festival del Cante de las Minas, un dels més importants del país. La seva veu inesgotable, els seus aguts melòdics i els seus girs impossibles d'igualar van encantar els espectadors, a més de transmetre'ls la seva palpable passió pel flamenc. 

Antonio Carrión a la 37a Noche del Cante Jondo de la Casa de Andalucía. FOTO: Nora MO

Antonio Carrión a la 37a Noche del Cante Jondo de la Casa de Andalucía. FOTO: Nora MO

 

Va ser també molt aplaudit el cantaor gintano d'arrels gaditanes, Luis Perdiguero, i els seus particulars quejíos que són tan folklòrics. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.