El Teatre Ateneu i el MAC acullen el Festival Primavera Cinedansa

Entre el 6 i el 13 d'abril cinema i dansa s'uneixen amb projeccions físiques i virtuals a Youtube

Cinema i dansa s'uneixen a partir d'aquest cap de setmana en el Festival Primavera Cinedansa, un programa organitzat per Plat Artístic que ve carregat de filmacions sobre dansa que es podran veure tant al Teatre Ateneu com al Museu d'Art de Cerdanyola, també des de casa.

Cosulta la programació completa.

Entre el 6 i el 13 d'abril, cada dia es projectaran prop d'una desena de filmacions en les que el moviment pren tot el protagonisme. Es mantindrà el format híbrid dels darrers anys, combinant projeccions físiques i projeccions virtuals a Youtube. Les obres són col·laboracions tant locals com internacionals

Inauguració amb documental

Aquest dissabte 6 d'abril s'inaugura el festival amb el documental Dolors de Marta Arjona i Maite Blasco. Se centra en l'obra de la historiadora Aïda Sánchez, que va rescatar de l'oblit a Dolors Vives Rodon, una de les dones pioneres en el pilotatge d'avions al nostre país i que va exercir un paper vital durant la Guerra Civil Espanyola.

Cartell del Festival Primavera Cinedansa

Cartell del Festival Primavera Cinedansa

Què és el cinema de dansa?

Al cinema de dansa, el moviment és l'element primordial per a expressar una idea o una història, més que el diàleg o la música. Molt sovint, la coreografia existeix només per al cinema o el vídeo. Es podria dir que la dansa utilitza tècniques cinematogràfiques i d'edició per a agregar més capes de significat a l'obra d'art.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.