Teatre i concerts en la nova temporada de l’Ateneu

El concert de la cerdanyolenca Alba Carmona, qui torna a Cerdanyola per presentar el seu nou disc, obrirà el cicle d'espectacles de la tardor del 2023

El Teatre Ateneu ja ha posat a la venda les entrades per a les obres professionals que acollirà en l’inici de la temporada 2023-2024. A més a més, s’ha anunciat el concert de la cerdanyolenca Alba Carmona, qui torna a Cerdanyola per presentar el seu nou disc.

Els aficionats al teatre i la música poden adquirir les entrades de la programació de tardor del Teatre Ateneu des del 25 de juliol entrant al web www.cerdanyola.cat/teatre. Com és habitual hi haurà un petit descompte sobre el preu de taquilla per a qui compri les localitats amb antelació, així com bonificacions per a persones jubilades i estudiants (escoles, instituts i universitat). 

 

Els espectacles de la tardor de 2023

 

Concert d'Alba Carmona

Alba Carmona presentarà, el 10 de setembre a les 21 h, el seu nou disc titulat ‘Cantora’. És el segon disc en solitari de l’artista cerdanyolenca, qui presenta un àlbum que beu del folklore espanyol i llatinoamericà. 

La cantant, compositora i creadora artística torna als escenaris amb la seva veu captivadora, versàtil, profunda i amb una marcada personalitat i identitat pròpia. Unes eines que utilitza de manera brillant, amb les quals ens convida a viatjar a través de diferents gèneres, llengües i estils musicals, combinant cants tradicionals i composicions pròpies. 

'Cantora' és el resultat d’un procés, servit en una col·lecció de 9 cançons de temàtiques molt diverses que ens submergeix al ric món del folklore espanyol i llatinoamericà. De les cançons de bressol als precs, dels comiats a l'esperança... Cançons de vida, en definitiva. Carmona s’ha motivat a l’hora de compondre el disc tenint l'expressió com a protagonista, sent conscient de la importància de la poesia popular i de l'autenticitat de la música d'arrel.

El nou disc és un tapís sonor que evoca imatges viscudes i emocions intenses, i celebra la diversitat d'expressions musicals de diferents regions i països. Honorant sempre l'essència de la música folklòrica i portant-la a noves alçades a través també de sonoritats i elements de les músiques actuals. En definitiva, el nou treball és, també, un tribut a les arrels musicals que han donat forma a la identitat cultural d'Alba Carmona.

El concert d'Alba Carmona suposarà el retrobament de la cantant i compositora amb les seves arrels. Ella s’ha criat a Cerdanyola del Vallès, ciutat on viuen els seus pares i moltes persones que l’admiren i segueixen en els concerts que ha fet a la ciutat i arreu. La gira de promoció de 'Cantora' la portarà al Teatre Ateneu, un escenari que no trepitja des del 2021, quan ho va fer amb l’espectacle Toques i cantes.

Alba Carmona. FOTO: Cedida

Alba Carmona. FOTO: Cedida

 

'Cost de la vida' de Martyna Majok

Un mes després, el 20 d’octubre, serà el torn de l’obra ‘Cost de vida’ (20 h), una obra de Martyna Majok interpretada per Júlio Manrique, Anna Sahun, Pau Roca i Katrin Vankova i dirigida per Pau Carrió. 

L'obra ens presenta L’Eddie, un camioner a l’atur, i la seva exdona, Ani, que es retroben d’una manera inesperada després d’un accident terrible que l’ha deixat tetraplègica. La Jess, filla d’immigrants, graduada universitària i pluriocupada, es troba en un moment desesperat quan es presenta a l’oferta de feina de cuidadora que ha publicat en John, un investigador universitari brillant amb paràlisi cerebral.

A mesura que aquestes quatre vides tan diferents col·lideixen i s’entrellacen, els rols s’intercanvien, s’inverteixen i exposen. La complexitat de cuidar i deixar-se cuidar. Qui ajuda a qui? L’obra explora la nostra necessitat de connectar i ser estimats per sobre de qualsevol diferència.

Obra 'Cost de la vida'. FOTO: Cedida

Obra 'Cost de la vida'. FOTO: Cedida

 

'Fitzroy' de Jordi Galceran

La següent proposta teatral serà ‘Fitzroy’, el 17 de novembre, a les 20 h. Es tracta de l'adaptació d'un text de Jordi Galceran interpretat per Míriam Iscla, Sara Espígul, Sílvia Bel i Natalia Sánchez, i dirigit per Sergi Belbel.

Quatre escaladores que estan a mitja ascensió del Fitzroy, una muntanya situada al camp de gel de la Patagònia sud, entre Argentina i Xile, una de les vies d’escalada més complicades del món i mai assolida per una cordada femenina. El mal temps les ha fet aturar i, mentre esperen que les condicions millorin, arrecerades en un sortint de la roca, sorgeixen problemes inesperats que les fan dubtar de si tirar endavant l’ascensió o rendir-se. Continuar significaria assumir riscos que no havien previst i que poden posar en perill les seves vides, rendir-se seria renunciar a la possibilitat d’assolir una fita que potser no podran repetir mai.

Obra 'Fitzoy'. FOTO: Cedida

Obra 'Fitzoy'. FOTO: Cedida 

 

El Mag Lari presenta 'Strafalari'

El Mag Lari també visitarà la ciutat. Serà l’1 de desembre (20 h) presentant el nou espectacle 'Strafalari'. I per què es diu 'Strafalari'? Doncs perquè el Mag Lari és Strafalari. En ell tot és Strafalari, el seu humor, els seus números, el seu vestuari i en general la seva manera de fer. Per tant, quin millor títol per a un espectacle del Mag Lari que 'Strafalari'? Un nou espectacle de màgia, carregat de participació i grans il·lusions, que et farà passar l’estona volant!

El Mag Lari presenta 'Strafalari'. FOTO: Cedida

El Mag Lari presenta 'Strafalari'. FOTO: Cedida

 

'Travy', d'Oriol Pla Solina

La darrera obra del cicle serà Travy, el 15 de desembre a les 20 h i al Teatre Ateneu. Es tracta d’un homenatge a la mateixa família Pla-Solina (de nom artístic “la Família Travy”) i un (des)encontre entre dos corrents teatrals; per una banda, el clown, el teatre folklòric i popular. Per l’altra, les formes post-dramàtiques i meta-teatrals. Exposa dues generacions i dos moments vitals; els que ja veuen el final del camí sense por i els que veuen el principi del mateix amb pànic. Una família que ha tingut el teatre com a forma de ser i viure. Un joc entre la vida i el teatre; la mentida i la veritat.

Diana PlaOriol Pla SolinaQuimet Pla Núria Solina interpreten aquesta obra, dirigits per Oriol Pla Solina.

Obra 'Travy'. FOTO: Cedida

Obra 'Travy'. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.