Teatre, tallers i cercavila per celebrar el 40è aniversari de Bambalina

La companyia cerdanyolenca de teatre per a tota la família vol celebrar els seus 40 anys amb la ciutadania el 21 de maig

La companyia cerdanyolenca Bambalina celebra el seu 40è aniversari amb una jornada sencera d'activitats gratuïtes, el pròxim dissabte 21 de maig. La Plaça de Sant Ramón esdevindrà un espai de gaudi per a tota la família amb tallers, música i per descomptat, teatre. La festa arribarà també a altres indrets de la ciutat. 

Teatre i tallers al matí, cercavila i pastís a la tarda

La programació central del matí es farà a la Plaça de Sant Ramón: d'11 a 14 h hi haurà a la disposició de grans i petits tres tallers i activitats dirigides, en què els participants aniran rotant cada 20 minuts. Seny, pilotada i rauxa consisteix en una xarxa amb pilotes de diferents mides; Bufa i rebufa és una activitat de bombolles d'aigua; per últim, Jocs de sorra i apila-testos és un taller de fer formes amb testos de fang. 

El matí també acollirà dues sessions de l'espectacle de teatre musical El vestit pop de l'emperador, a les 11.30 h i a les 12.30 h. A més, la companyia ha fet bosses, globus i caramels personalitzats a manera d'obsequi als participants de la celebració. 

Cartell 40è aniversari de Bambalina

Cartell 40è aniversari de Bambalina

A la tarda es faran dues cercaviles paral·leles, de les companyies El Sidral i Xip Xap, que sortiran a les 18.30 h del Mercat de Serraparera i del Mercat de les Fontetes. Ambdues confluiran a la Plaça de l'Abat Oliba on hi haurà instal·lat un escenari amb un director de cerimònia que dirigirà el final de festa. La bufada d'espelmes no pot faltar en una festa d'aniversari: a les 19.30 h tothom que vulgui podrà bufar d'un pastís gegant.

Temps d'homenatges

Com és habitual en aquestes festes, també hi haurà cabuda pels homenatges. Bambalina instal·larà un penjador de missatges al matí a la Plaça Sant Ramón, on la gent podrà explicar les seves experiències en relació amb l'entitat. Però a més dels socis, els clars protagonistes seran els voluntaris de l'entitat, essencials perquè tot funcioni bé segons explica la presidenta, Elvi Vila: "Si no fos pels voluntaris, la programació que fem seria impensable. Hi ha un procés llarg a seguir abans de contractar espectacles". Així doncs, la festivitat vol remarcar el treball que fan i també recordar els voluntaris que ja no hi són. 

Una Bambalina revitalitzada i amb nous reptes

40 anys després de la seva estrena a Cerdanyola, Bambalina ha complert molts objectius: "Hem portat teatre professional majoritàriament en català als nens i nenes", explica Elvi Vila. Si més no, Vila considera que ha arribat el moment de replantejar-se com seguir endavant i posar en marxa alguns canvis.

El nou logotip de Bambalina

El nou logotip de Bambalina

Un exemple és la simplificació del logotip de l'entitat: a partir de l'any que ve, el sol de Bambalina quedarà substituït per unes lletres acolorides. "Els temps canvien i fa molts anys que tenim el mateix logotip. Volíem actualitzar-lo sense perdre l'essència", segons la presidenta. A més, Bambalina ha cancel·lat La Pallassada amb la intenció de fer un altre tipus d'espectacle que encara han d'acabar de definir.

I com que els canvis només són bons si impliquen una evolució, Bambalina també es planteja nous reptes. "Estem pensant què podem fer per no perdre bambaliners a partir dels 9 anys", una edat en la qual, segons Vila, als infants els interessen altres coses. És per això que l'entitat vol ampliar els tipus d'espectacles per satisfer a infants de fins a 14 anys, incorporant espectacles de màgia o més musicals. Igualment, Bambalina encara aquesta celebració dels 40 anys amb una especial il·lusió. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.