La temporada cultural arrenca marcada pel teatre i la música

Aquest mes de setembre s’engega una nova temporada cultural amb propostes teatrals, musicals i artístiques a Cerdanyola i amb segell local

L’arribada del mes de setembre també significa la represa de l’agenda cultural a Cerdanyola del Vallès. El curs 2022-2023 tindrà una agenda cultural protagonitzada per la música, el teatre, l’art, les propostes per conèixer la història local, la literatura i les esperades festes majors. 

Les primeres activitats culturals confirmades i amb data i hora són el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola -en la seva 31a edició-, els espectacles de producció local i externa que es podran veure al Teatre Ateneu, i exposicions artístiques a espais com la sala B’Art o la sala Elisa Arimany. A més a més, es mantenen les exposicions permanents del Museu d’Art de Cerdanyola i del Museu Ca n’Oliver, que aquest curs presentaran exposicions temporals i activitats.

Teatre

El Teatre Ateneu ja ha posat a la venda les entrades per als primers espectacles del curs. Destaca l’obra amb segell local ‘Búho’ de la companyia cerdanyolenca Titzina Teatre (dirigida i interpretada per Diego Lorca i Pako Merino), que es representarà els dies 11 i 12 d’octubre a les 20 h. La companyia ens presenta a Pau, un antropòleg forense especialitzat en jaciments paleolítics. L’individu pateix un ictus que li provoca una amnèsia severa.

També passaran per l’Ateneu: ‘Buffalo Bill’ (21 d'octubre), obra original de Ramon Madaula que ell mateix i la periodista Raquel Sans posaran en escena; ‘L’Oreneta’ (04 de novembre), amb un text de Guillem Clua interpretat per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz; ‘El sopar dels idiotes’ (18 de novembre), la comèdia de de Francis Veber adaptat per Paco Mir, i ‘León’ (16 de desembre), un text amb dramatúrgia de Maria Pla a partir d’una idea d’Òscar Intente. Antoine de Saint-Exupéry va dedicar El Petit Príncep a l’escriptor i crític d’art Léon Werth, el seu gran amic, un pacifista i excombatent de la Primera Guerra Mundial. 

A més a més, durant l’any, Bambalina farà propostes de teatre infantil. 

Festival Internacional de Blues

Entre el 30 de setembre i el 9 d’octubre, les masies més emblemàtiques de la ciutat acolliran un nou Festival Internacional de Blues. Alguns artistes que hi actuaran són: Nick Lowe & Los StraitjacketsSelwyn BirchwoodThe Chris O’Leary BandMartin Harley & BandThe SilosJ.P. Bimeni & The black Belts, Martín Burguez & His Rythm Combo, Barcelona Big Blues Band feat Jonathan Herrero, Itziar Yagüe Quintet, Lluís Coloma & His Musical Trupe XXL, Hendrik Röver & The Kleekoss Band, entre d'altres. 

Més info: La 31a edició del Festival de Blues escalfa motors a Cerdanyola

Festes Majors

Les Festes Majors també són esdeveniments esperats durant la temporada cultural. La Festa Major de Sant Martí, o Festa de la Tardor 2022, tindrà com a dia festiu l’11 de novembre i està impulsada per la Comissió de Festes de Sant Martí. El Roser de Maig de 2023 tindrà el 8 de maig com a festiu local i està organitzada per l’Ajuntament. Ambdues festes compten amb activitats d’entitats locals.

Art, literatura i història

Les exposicions artístiques es posen en marxa amb les propostes de l’Associació d’Artistes Plàstics a la sala B’Art i a la sala Elisa Arimany, i amb les mostres del MAC. La història troba el seu lloc a Ca n’Oliver, i també s’espera que aquest curs, la ciutat aculli la presentació de nous llibres i publicacions d’autors i autores de Cerdanyola i arreu. 

Més info: Artistes Plàstics presenta 'Paisatges a l'aigua', aquarel·les a l'aire lliure

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.