Tornen les activitats del Més que lletres amb les caravanes d'animació i propostes literàries

Les activitats es faran entre els dies 21 de març i 23 d'abril

El programa d'activitats Més que lletres es posa en marxa a Cerdanyola del Vallès amb propostes per a diferents sectors de la ciutadania que es duran a terme entre el 21 de març i el 23 d'abril. Així, es tornaran a instal·lar a la ciutat les caravanes d'animació, es faran presentacions de llibres i s’estrenarà el primer cal·ligrama literari de la ciutat. 

Novetat per al Dia Mundial de la Poesia

En el marc del Dia mundial de la poesia, que es commemora cada 21 de març, s’estrenarà el primer cal·ligrama literari de la ciutat, que com el seu significat indica, visualitzarà "escriptura bella" de la mà d’un artista muralista. Aquesta acció obrirà un mes de propostes literàries que permetran crear experiències i viure la literatura a través de diferents formats i en diferents espais de la ciutat.

Tales Truck

El dissabte 1 d’abril, a la plaça de l'Abat Oliba, serà el dia de les Tales Truck, les caravanes que porten propostes d’animació vinculades al món de la la lectura per a tota la família. Es comptarà amb la Lola Van amb dj i contes, la Casa blava, amb històries d’un pallasso, l’Arts Truck, on es podrà  expressar el petit artista que totes i tots portem a dins, la Rodacontes amb tota la colla de titelles i música, entre d’altres i que podran seguir amb el passaport de la lectura. 

23 d’abril, Sant Jordi

L’altra cita destacada serà el diumenge 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, que se celebrarà entre parades de llibres i roses, tallers per als més petits, i serà la jornada on tothom qui ho vulgui podrà fer-se sentir a través de la Mataró de Lectura, titulada 'Avui llegiré…'. L’escenari de la plaça Francesc Layret obrirà micro per donar veu a les recomanacions lectores i lectures en veu alta per part d’autores i autors de la ciutat, convidats, entitats i qualsevol persona que vulgui participar-hi.

Durant la Diada també es descobriran dos dels autors que es commemoren aquest any: Josep Vallverdú i el Rector de Vallfogona. Ho farem amb lectures i espectacles de Laberta del Poblet i Albert Estengre. El dia es tancarà amb el concert de Rumbesia, on amb base rumba escoltarem com sona de be la poesia de reconeguts poetes catalans.

Més activitats 

Les Tales Trucks i el Sant Jordi són només algunes de les activitats destacades del Més que lletres. Al llarg dels mesos de març i abril hi haurà presentacions de llibres d’autors/es locals, com és el cas del Raül Cordoba i Raúl Romero, la Carme Cabús, l’Isidre Grau, el Cafè amb lletres especial del 23 de març que acull una conversa-recital amb la cerdanyolenca Sònia Moya i la Mireia Calafell o la sessió del 20 d’abril amb el Martí Gironell – premi Prudenci Bertrana 2022. També es faran clubs de lectura, hores del conte i altres propostes.

Programa d'activitats

  • En el marc del dia Mundial de la poesia - Cal·ligrama literari a la ciutat
  • Dimarts 21 de març a les 18.30 h BCC: Presentació dels llibres de poesia de Carme Cabús
  • Dijous 23 de març a les 19 h a la BCC: Cafè amb lletres  - conversa-recital amb Sònia Moya i Mireia Calafell
  • Dimecres 29 de març a les 18.30 h al MAC : Presentació llibre Ciutadà Canalda d'Isidre Grau
  • Dissabte 1 d'abril IV Trobada de Tales Truck d'11 h a 14 h i de 17.30 h a 20 h. A la plaça de l'Abat Oliba
  • Diumenge 2 d'abril a les 18 h al Teatre Ateneu:  Presentació llibre Kilómetro cero de Raül Córdoba i Raúl Romero
  • Dimecres 19 d'abril a les 18.30 h al MAC : Taula Rodona autors/es locals
  • Dijous 20 d'abril a les 19 h a la BCC: Cafè amb lletres El fabricant de rècords - Premi Prudenci Bertrana - amb el Martí Gironell
  • Diumenge 23 d'abril, Sant Jordi, durant tot el dia: Parades de llibres i roses i Avui llegiré... Recomanacions lectores i signatura de llibres d'autors/es locals  a la plaça Francesc Layret

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.