Tot a punt per la passada dels Tres Tombs a Cerdanyola

La passada dels Tres Tombs es farà aquest diumenge 15 de gener

Aquest diumenge 15 de gener es torna a celebrar la passada dels Tres Tombs a Cerdanyola del Vallès. Les activitats organitzades pels Arriers i Arrieres de Sant Antoni Abat de Cerdanyola van començar el divendres 13 i culminen amb la tradicional desfilada de carruatges.

La jornada s'obre amb la matinal dels Trabucaires de Cerdanyola i el lluïment dels joves Diables a la plaça de l'Abat Oliba i als carrers Sant Martí i Sant Ramon (a les 8.30 h), amb i la concentració de la comitiva a casa del banderer i es farà camí fins a l'església (9 h a Cal Pintxo). A les 9.30 h començarà la missa solemne amb la cantada de la Coral Collserola a l'església de Sant Martí, i tot seguit es farà el ball de Sant Antoni a càrrec de l'Esbart Dansaire Sant Marçal.

En paral·lel, de 9 a 12 h es farà la concentració de cavalleries, carros i carruatges al carrer dels Artesans. L'inici de la passada de Sant Antoni Abat serà a les 12 h des del Parc Tecnològic i passarà pel centre de la ciutat fins al carrer de Lluís Companys, on es farà la benedicció dels animals.

 

 

Nous banderers

El 3 de gener es va efectuar el pas de banderes entre la banderera i els cordinistes del 2022, i els nous membres d'aquest any. Enguany han agafat el testimoni Xavier Pla Rivases, Judit Pla Rivases i Mario Idáñez Rico, del bar cerdanyolenc Cal Pintxo.

En aquesta edició dels Tres Tombs, els banderers infantils seran tres alumnes de 6è de Primària del Col·legi Montserrat: Laura Coronado, Arnau Álvarez i Laura Jané. Les banderes infantils passen d'escola a escola en cada entrega de la passada dels Tres Tombs.

Concurs de fotografia

L'Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (AFOCER) impulsa, de la mà dels Arriers i Arrieres de Cerdanyola, el primer Concurs d'Instagram FESTA DELS 3 TOMBS 2023 a Cerdanyola del Vallès. El concurs començarà amb les activitats de la festa de Sant Antoni Abat el 15 de gener i finalitzarà el 22 de gener.

El concurs és obert a tothom i els participants poden guanyar una estada de cap de setmana per dues persones, valorada en uns 100 euros. Es pot participar en el concurs amb un màxim de 10 fotografies per autor/a, amb l’etiqueta #arriers23_afocer i fent esment o títol @afocer als comentaris.

Afectacions al trànsit

La passada dels Tres Tombs 2023 de Cerdanyola del Vallès d'aquest 15 de gener provocarà el tall dels carrers per on passa i limitacions d’estacionament. Així, estarà prohibit aparcar als carrers per on passaran les carrosses i els animals des de les 6 h del matí del mateix diumenge 15 i alguns carrers adjacents es tallaran durant el dia. 

També s'ha de tenir en compte que ja des de les 11.30 h hi començaran a haver restriccions de circulació de vehicles en el recorregut. A més, en el seu transcurs es produiran talls en diversos carrers adjacents, per la qual cosa és recomanable evitar l'ús del vehicle pel centre de la ciutat en l'horari de la passada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.