Tota la informació sobre la cavalcada de Reis: mapa, horaris i novetats

Aquest 5 de gener se celebra la Cavalcada de Reis a Cerdanyola

Cerdanyola del Vallès viurà aquesta tarda una nova Cavalcada de Reis. La desfilada arrencarà a les 17.30 h al carrer Boters i finalitzarà al Parc del Turonet amb l'entrega de la clau de la ciutat perquè puguin repartir els regals.

A les 16.30 h, Ses Majestats arribaran a Cerdanyola del Vallès i el Consell d’Infants de Cerdanyola els hi farà l’ofrena del pa i la sal com a senyal de benvinguda. L’acte de rebuda es farà a la Parròquia de Sant Martí.

 

La Cavalcada de Reis

A les 17.30 h tindrà lloc la Cavalcada amb els 3 Reis d'Orient que, acompanyats de la Fada Alba i la comitiva reial, saludaran a tota la població abans de dur a terme la seva tasca nocturna. El recorregut començarà al carrer Boters amb la cantonada de l'Avinguda Universitat Autònoma, després seguirà pels carrers Sant Ramon, Anselm Clavé, Sant Enric, Sant Casimir, Francolí, passeig Cordelles, carrer Francesc Layret, avinguda Catalunya i Primavera i finalitzarà al Parc del Turonet. Durant la desfilada es repartiran 6.000 pals de lllums, 2.200 kg de carmels i 200 kg de carbó dolç.

 

 A les 19.30 h, el públic presenciarà l'actuació de l'Orfeó lleidatà, dirigit per Pedro Pardo. Gemma Ventura conduirà l'esdeveniment. A més a més, l'alcalde Carlos Cordón entregarà la clau màgica als reis Melcior, Gaspar i Baltasar per poder accedir a tots els habitatges de la ciutat. 

Cavalcada de Reis de 2020. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

Cavalcada de Reis de 2020. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

 

Afectacions al trànsit

La Cavalcada de Reis de Cerdanyola del Vallès d'aquest 5 de gener provocarà el tall dels carrers per on passa, limitacions d’estacionament i també modificacions en el recorregut d’algunes línies de bus. Així, estarà prohibit aparcat als carrer per on passarà la Cavalcada des de les 9 h del matí del mateix dijous 5 i alguns carrers adjacents es tallaran durant el dia.

La sortida de la desfilada està prevista a les 17.30 h al Parc Tecnològic, a la cantonada del carrer dels Boters amb l’avinguda de la Universitat Autònoma. Recorreran els carrers de la ciutat per saludar a la ciutadania amb la desfilada de carrosses i artistes. El recorregut de la Cavalcada de Reis accedirà a la ciutat pel carrer de Sant Ramon, girarà pel carrer d’Anselm Clavé per baixar pel carrer de Sant Enric fins a la plaça de Sant Ramon a on agafarà el carrer de Sant Casimir, el carrer de Francolí fins al passeig de Cordelles a on es dirigirà cap a l’Ajuntament, baixarà pel carrer de Francesc Layret, l’avinguda de Catalunya i l’avinguda de la Primavera fins arribar al Parc del Turonet. Tots aquests carrers quedaran afectats i no es podrà circular per ells durant el pas dels Reis i les seves comitives. 

Talls a carrers adjacents

Està prohibit aparcar als carrers del recorregut des de les 9 h del matí del dia 5 de gener, per facilitar les tasques de neteja del circuit. També s'ha de tenir en compte que a partir de les 17 h haurà restriccions de circulació de vehicles en el recorregut. A més, en el seu transcurs es produiran talls en diversos carrers adjacents. Les autoritats recomanen evitar l'ús del vehicle pel centre de la ciutat en l'horari de la Cavalcada.

D’altra banda, també es veuran afectats els recorreguts de les línies urbanes i interurbanes d'autobús que passen pels carrers esmentats. Aquestes són les línies SU1 i SU3 i les interurbanes A4, B7, e3, B4, B2. Durant el transcurs de la Cavalcada les parades ubicades als carrers per on passarà quedaran fora de servei i els autobusos modificaran el seu recorregut per poder seguir circulant.

Recorregut i talls de carrers de la Cavalcada 2023. FOTO: Ajuntament

Recorregut i talls de carrers de la Cavalcada 2023. FOTO: Ajuntament

 

La Cavalcada a Bellaterra 

A Bellaterra, els Reis d’Orient arribaran a les 18 h i la cavalcada farà un recorregut des de l’estació de Ferrocarrils fins a l’església i el Centre Cívic amb cotxes clàssics. 

A més a més, s’instal·larà un escenari a la Plaça del Pi on hi actuaran els infants del conservatori i escola de música El Musical, els infants del Grup Escolta Bellaterra i els trencatrons, que amb els seus tambors obriran el pas de la desfilada. Al Centre Cívic es farà una xocolatada gentilesa de la Unió de Veïns.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.