El valor històric de les entitats dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Martí

La Festa de la tardor ha començat aquest dijous 10 de novembre

El pregó dels Castellers de Cerdanyola i la Nit del Cerdanyola Club d'Hoquei han obert la Festa Major de Sant Martí 2022 a Cerdanyola del Vallès. Les dues entitats locals van ser les protagonistes d'un inici de la festa que ha destacat el valor de les seves trajectòries.

Pregó casteller

La colla dels Martinets ha pujat, aquest dijous 10 de novembre, al balcó de l'Ajuntament de la ciutat per dirigir-se a la multitud que s'hi ha aplegat per donar la benvinguda als dies grans de la Festa de la tardor. El president de l'entitat, Jordi Rodríguez, ha obert el pregó destacant l'arrelament de la colla a la ciutat i la bona rebuda que senten quan actuen a Cerdanyola. Rodríguez també ha agraït a la Comissió de Festes l'oportunitat de ser pregoners de Sant Martí, una celebració que forma part de la seva identitat, ja que se'ls coneix com a Martinets.

Després del discurs, s'ha viscut un dels moments més emocionants del pregó. Els Castellers han fet un pilar als peus de l'ajuntament i les enxanetes de la colla han anat pujant fins a enfilar-se al balcó de l'edifici consistorial. Així, la canalla s'ha sumat al pregó i ha donat pas a una part més humorística i satírica del discurs inaugural de la festa.

L'Oliver i l'Anna llegeixen una part del pregó. FOTO: Ale Gómez

L'Oliver i l'Anna llegeixen una part del pregó. FOTO: Ale GómezDos membres de la colla, l'Anna i l'Oliver, han repassat amb humor els tòpics que persegueixen els Castellers cerdanyolencs -com el fet que els confonguin amb els de Vilafranca-, les queixes dels veïns del seu local o les seves opcions polítiques.

El Castellers han tancat el pregó amb un ball. FOTO: Ale Gómez

El Castellers han tancat el pregó amb un ball. FOTO: Ale Gómez

Nit de retrobaments esportius

Al vespre ha arrencat la Nit del Cerdanyola Club d'Hoquei a l'envelat de la plaça Sant Ramon. Allà s'hi han aplegat persones que estan actualment vinculades a les seccions d'hoquei i patinatge del club cerdanyolenc, o que ho han estat en algun moment de la seva vida. Així, s'han viscut retrobaments entre aficionats, esportistes, entrenadors i membres de les juntes. Durant la vetllada s'ha servit el sopar típic de les mítiques 24 Hores -un torneig que es disputava durant un dia sencer i que va arribar a rebre equips internacionals-, les mongetes amb botifarra. Fins i tot, els assistents han pogut tornar a beure de l'enorme porró d'en Josep Creus, del restaurant El Celler de l'Avi i mític cuiner de les 24 Hores.

L'envelat de la plaça Sant Ramon ha acollit una festa en homenatge al Cerdanyola Club d'Hoquei. FOTO: Mónica GM

L'envelat de la plaça Sant Ramon ha acollit una festa en homenatge al Cerdanyola Club d'Hoquei. FOTO: Mónica GM

 

També s'han recordat moments històrics de l'entitat a través d'imatges i una revista feta especialment per a l'ocasió, com ara els ascensos, els diumenges al pavelló, el creixement dels equips i fites més recents com l'arribada a la copa europea de l'equip femení, o els títols del masculí. A més a més han estat presents les noves generacions: actuals jugadors sèniors i de la base del club s'hi han apropat i els més menuts han jugat amb la porteria i els sticks que s'han col·locat a l'envelat.

Els més petits han pogut fer un tast d'hoquei durant la vetllada. FOTO: Mónica GM

Els més petits han pogut fer un tast d'hoquei durant la vetllada. FOTO: Mónica GM

 

La festa continua

La Festa Major de Sant Martí continua amb activitats aquest divendres festiu i un cap de setmana ple de propostes amb la plaça Sant Ramon com a epicentre. 

Més info: Consulta i descarrega't el programa d'activitats de la Festa Major de Sant Martí

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.