Veu la llum el llibre infantil 'La Petita història de Cerdanyola, Ciutat del Coneixement'

La publicació explica la història de la ciutat amb dibuixos de Pilarin Bayés, com a iniciativa de l'Ajuntament i l'editorial Mediterrània

Més de 3.600 infants de Cerdanyola del Vallès han rebut un exemplar del llibre La Petita història de Cerdanyola, Ciutat del Coneixement. Es tracta d'una publicació que forma part de la col·lecció Petites històries de l'Editorial Mediterrània que explica la història de Cerdanyola a través d'un relat il·lustrat per Pilarin Bayés. L'Ajuntament de la ciutat va encarregar el llibre i l'ha repartit entre les escoles locals.

Entrega 348 de les petites històries

Aquest divendres 27 de gener s'ha presentat oficialment el llibre Petita història de Cerdanyola, Ciutat del Coneixement. La narració de la publicació ha estat escrita per Núria Ferrer, periodista i directora del setmanari Cerdanyola al dia, i il·lustrada per la reconeguda dibuixant Pilarin Bayés. El llibre forma part d'una col·lecció amb 40 anys de trajectòria i 348 entregues publicades i adreçada als nens i nenes d'entre 6 i 12 anys en particular i al públic familiar en general. La col·lecció repassa la història de pobles, ciutats i esdeveniments destacats de Catalunya.

El llibre està il·lustrat per Pilarin Bayés. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

El llibre està il·lustrat per Pilarin Bayés. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)Aquesta edició centrada en Cerdanyola del Vallès recorre, al llarg de les setze pàgines, els més de mil anys d'història del municipi, des dels assentaments ibers fins a la implantació de la UAB, el Sincrotró i la presentació del futur Parc de l'Alba, sense oblidar els recents llegats modernistes primer i industrial després, i ho fa a partir del protagonisme d'uns nens i nenes força curiosos i l'acompanyament d'una guia molt particular, la fada Alba.

Durant la presentació, l'alcalde Carlos Cordón ha explicat que l'objectiu de la publicació ha estat fer arribar als infants la història de Cerdanyola, tant la que coneixien com la que no tenien present. "És una de les experiències més maques d'aquests tres anys i mig a l'alcaldia", ha assegurat Cordón.

El responsable de l'editorial Mediterrània, David Heredia, ha felicitat l'autora del text, Núria Ferrer, per la història i ha destacat que es tracta de la col·lecció literària en català més longeva. Heredia també ha animat la resta de poblacions a sumar-se al projecte i tenir la seva història il·lustrada per Pilarin Bayés. Com a autora del text, Ferrer ha explicat que va acceptar l'encàrrec de l'editorial per dos motius: que estaria il·lustrat per Bayés i perquè li permetia "escriure sobre Cerdanyola d'una forma molt diferent del que faig cada setmana".

El llibre s'ha entregat als alumnes de les escoles públiques i concertades, i l'Ajuntament i l'editorial estudien la fórmula per fer-ho arribar al públic general.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.