Les veus femenines centren el XIII Cicle de Música de Cambra

L’actuació de Big Black Rhino connectarà el cicle amb el Festival Internacional Blues de Cerdanyola

El XIII Cicle de Música de Cambra de Cerdanyola donarà protagonisme a la veu femenina a través de quatre que tindran lloc aquests mesos de febrer i març a la sala Orlando Barrial del Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès.

Les formacions i cantants que hi participaran són Alba Careta Group (18 de febrer), Big Black Rhino (25 de febrer), Mariana Segarra Trio (3 de març) i Aina&Eric (10 de març). Els concerts permetran gaudir del jazz, poemes musicats i música emergent.

 

El jazz enceta el cicle

El primer concert serà el diumenge 18 de febrer i anirà a càrrec de l’Alba Careta Group. Es tracta d’una formació integrada pels millors músics de l’escena jazzística actual. A Cerdanyola presentaran el seu darrer disc, Teia, format per sis composicions pròpies i dues versions molt sentides de música catalana de la nova cançó, sempre fidels al jazz explosiu, energètic i orgànic que els caracteritza.

La banda la formen Alba Careta, trompeta i veu; Santi de la Rubia, saxo tenor; Roger Santacana, piano; Giuseppe Campisi, contrabaix i Josep Cordobés, bateria.

 

 

Connexió amb el Blues

Big Black Rhino actuarà el diumenge 25 de febrer en format trio presentant una versió intimista de la formació, aquest cop amb veu, guitarra i teclats presentant els seus dos treballs Come Back Home i Thoughts Under The Skin. Amb un llarg recorregut des del 2014 i una trajectòria ascendent aquesta formació ofereix una bona dosi de Soul, Blues i Rock i alguna sorpresa.

El trio el formen Núria Mancebo (veu), Gerard Brugués (guitarra) i Miquel Brugués (teclats). La seva actuació connectarà el cicle amb el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola.

 

 

Poseia musicada en record a Montserrat Abelló

El tercer concert l’oferirà el Mariona Sagarra Trio el diumenge 3 de marçInterpretaran l’últim disc Deixa’m tornar-te a dir enregistrat per Segarra amb Raúl Costafreda i Marc Vila sobre poesies musicades de Montserrat Abelló (premi d’honor de les lletres catalanes 2008). És un record entranyable de molts anys de relació entre la cantant i la poeta. Es tracta d’un tribut a una de les més grans poetes de les lletres catalanes que va morir la tardor del 2014.

La cantant Mariona Sagarra, coneguda per les seves arriscades iniciatives artístiques, estableix una complicitat entre els poemes. Dibuixa un mosaic ampli d'històries i d'emocions, els recrea i els combina en una interpretació nova i molt personal. El disc compta amb composicions on la cançó, el blues, el bolero, la balada i la improvisació vocal hi són presents. Ha estat produït a la Fundició Sonora de Cerdanyola.

 

L'espectacle d'Aina & Eric tancarà el cicle

Tancarà el cicle el duet Aina & Eric el diumenge 10 de març. Es tracta d’un projecte artístic de dos amics que comencen a fer música junts, captivats pel repte d’explorar totes les possibilitats i les sonoritats que els ofereix aquesta proposta de petit format. L’escenari que ideen es converteix en un espai creatiu on tenen cabuda diferents instruments, en especial el saxo i el baix, i diferents estils com el jazz, el pop o el gòspel. Totes aquestes facetes fan que l’espectacle que proposen sigui poc convencional i estigui ple d’experimentació i joc. 

 

Una activitat cultural consolidada a la ciutat

El Cicle de Música de Cambra, organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, s’ha anat consolidant al llarg dels anys i ja és una de les activitats culturals marcades cada any al calendari. Es tracta d’un cicle de concerts de petit format. D’aquesta característica neix l’expressió de “cambra”, que fa referència a espai petit, amb formacions de pocs components. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.