VÍDEO: Milers de persones viuen la cavalcada de Reis a Cerdanyola

La cavalcada s'ha celebrat per rebre els Reis d'Orient amb adaptacions a la pandèmia

Després de dos anys sense veure'ls passejar per Cerdanyola del Vallès, els Reis d'Orient han retornat la màgia a la ciutat. El vespre del 5 de gener, més d'un miler de persones van sortir al carrer a veure passar la cavalcada amb les carrosses i comparses que acompanyaven Melcior, Gaspar i Baltasar. No es van llençar caramels per la pandèmia, i els tres Reis portaven mascareta mentre els infants els saludaven amb l'emoció de sempre.

Enguany, com a novetat, s'ha modificat el recorregut i hi ha hagut menys carrosses i més comparses a peu com a mesures de prevenció davant la Covid-19 i l'actual onada de contagis. A més, la cavalcada s'ha pogut seguir en directe als perfils de YouTube i Facebook de l'Ajuntament.

Més info: FOTOS: Les fotos de la cavalcada de Reis del 2022 a Cerdanyola

Els desitjos dels infants

Els personatges Fada AlbaBuïgas van ser els amfitrions dels Reis d'Orient en la seva arribada a la ciutat. En un petit escenari al carrer de Boters, la Fada Alba va explicar com Ses Majestats van arribar a través de la llum del Sincrotró Alba. Un cop a Cerdanyola, representants del Consell d'Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC) van entregar la sal i el pa als tres reis i els van llegir els seus desitjos per al 2022. Entre ells, hi ha la fi de la pandèmia, la pau mundial i l'erradicació de les violències masclistes i la LGTBIQfóbia.

Cavalcada pel centre de la ciutat

Tot seguit, la cavalcada va arrencar encapçalada pels músics de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV), que van obrir camí amb cançons festives. El seguien la carrossa de la Fada Alba i personatges com els Aiguadolça, el Clapason, l'Oriol Xumetaire, els Comerciants Recicladors, els Bussejasomnis, la Ninfa de la Rosas. Altres entitats locals van formar part de la desfilada: AFA Carles BuïgasAspadi, Cerdanyola Comerç i Serveis, alumnat de batxillerat escènic de l'Institut Banús, Esplai el Roser, Escola de Dansa de l'AteneuBatúcamela i Fundació Catalònia. Tampoc va faltar la carrossa de la carbonera amb el tradicional carbó.

La multitud es va concentrar al llarg del recorregut de la cavalcada, amb especial afluència a la plaça de l'Abat Oliba. Després de desfilar també per les avingudes Catalunya i Primavera, la desfilada va arribar fins al Parc del Turonet. Allà, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va agrair l'esforç dels infants cerdanyolencs davant la pandèmia i va fer entrega de la clau de la ciutat a Ses Majestats perquè poguessin entregar els regals. El rei Gaspar es va dirigir a la multitud d'infants reunida al Parc del Turonet: "A més de no abaixar la guàrdia davant la Covid-19, us volem demanar que sigueu vosaltres mateixos i que us sentiu lliure per expressar la vostra creativitat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.