Així s'ha viscut el segon dia de Festa de Tardor

Les activitats solidàries, el Mercat Medieval, la cercavila de motos i el contrapregó han estat les activitats protagonistes del dissabte de Festa de Tardor

Aquest dissabte 9 de novembre han començat les activitats més populars de la Festa de Tardor. Després del pregó i els primers espectacles de divendres, el cap de setmana ha començat amb una sessió matinal de música, mercat, cercavila de motos i activitats infantils i solidàries. Durant la tarda, el concert de corals solidari, les exhibicons de ball, els castellers i el contrapregó n'han estat els protagonistes.  

Els carrer s'omplen d'activitats

El Mercat Medival, que s'exten per gairebé tot el carrer de Sant Ramon, ha congregat centenars de cerdanyolencs i cerdanyolenques que han comprat productes artesanals i aliments típics d'altres llocs de Catalunya i l'Estat. A mida que avançaven des de la plaça de l'Abat Oliba es trobaven altres activitats com l'exposició de kusamono a càrrec de l'associació Amics del Bonsai, i el taller de tir amb arc. El Club d'Arquers de Cerdanyola s'ha instal·lat a la Torre Vermella per introduir, de forma gratuïta, a petits i grans en la tècnica del tir amb arc. "En una hora i mitja han passat al voltant de 200 persones", expliquen des del Club d'Arquers. L'entitat preveu repetir les xifres dels anys anteriors i arribar als 900 participants. 

 

Captura de Pantalla 2019 11 09 a les 16.43.30

Durant el segon dia de Festa de Tardor també s'ha viscut una matinal plena de rock i motos amb les activitats dels Jokers MC. A la carpa de la plaça de Sant Ramon, els assistents han ballat al ritme de les cançons d'Elvis, amb el grup Elvis and the Mistery Train Band, i ha vibrat amb el piano d'Enma Fernández. Mentrestant, els 'moters' han exposat les seves motos i harleys al voltant de la plaça per després sortir en cercavila per recórrer el centre de la ciutat.

Entre totes les activitats preparades per a la jornada de dissabte, els més petits han pogut participar en els jocs organitzats per la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) a la plaça Grau i Altayó, i han pogut riure amb els espectacles a la plaça de Francesc Layret.

La part més solidària de la festa s'ha instal·lat a la plaça de l'Abat Oliba amb una nova edició de la Tardor Solidària. Allà, entitats solidàries i reivindicatives, com la Fundació Vicente Ferrer, Adia o Fridays for Future, han mostrat els seus objectius als cerdanyolencs. Algunes entitats també han recollit fons per continuar amb la seva activitat benèfica.

Concerts, espectacles i contrapregó

Durant la tarda del dissabte 9 de novembre, la Festa de Tardor ha seguit impregnant la ciutat de més festa major. La carpa de la plaça de Sant Ramon ha començat oferint un espectacle de les diverses escoles de ball de la ciutat. Hi han participat Le Duet, Multiesport, Qóreo, Susana Barea i l'Escola Roger's, que ha celebrat el seu 30è aniversari amb un seguit d'exhibicions amb grups de totes les edats i tots els estils de ball. 

L'escola de ball Qóreo també ha ofert un espectacle especial que mai havien fet abans: 20 minuts de show seguits on els grups, construint una història, anaven sortint a l'escenari sense parar la música. 

Ja a les 18 h, al Teatre Ateneu, s'ha celebrat el primer concert solidari de corals de la Festa de Tardor. "Vam aprofitar que fèiem el concert a l'Ateneu per convertir aquesta trobada en solidària", afirma Conxi Gil, directora de la Coral Music Dreams de Cerdanyola, l'escola de música encarregada d'organitzar el concert.

 

La iniciativa Riuada Solidària és l'entitat que ha rebut els diners recaptats amb l'entrada del concert. Ferran Civit, membre de la plataforma Riuada Solidària, explica que arran dels aiguats del Francolí i les afectacions en cases particulars, negocis i pèrdues humanes, els veïns i veïnes van decidir crear la plataforma d'ajuda. "Avui hem vingut a donar les gràcies presencialment a tota la gent de Cerdanyola que mostra la seva solidaritat", afirma Ferran. Conxi Gil ha afegit: "em va arribar molt al cor perquè conec l'Espluga de Francolí, i es tracta de gent propera, de casa nostra". 

Normalment, les trobades de corals s'organitzaven sempre amb gent de Cerdanyola, "però aquest any m'he atrevit i he anat un pas més enllà i hem convidat dues corals de fora", explica Conxi Gil. La Coral Veus Evohè de Terrassa i Cor Jove de Sentmenat han arribat a l'Ateneu per oferir ritme i diversió. El públic s'ha mostrat especialment entusiasmat quan la coral de Terrassa cantava les seves lletres sobre la dona i la societat. Per acabar, els grups han cantat conjuntament algunes cançons. 

Els castellers de Cerdanyola també s'han deixat veure durant la Festa de Tardor. A la plaça Francesc Layret, els Martinets han descarregat el pilar de 4, el 3 de 6, un 2 de 6 i el 4 de 6, i han deixat el millor per a la Diada Castellera del diumenge 10 de novembre. 

El dissabte de festa major, els Joves Diables de Cerdanyola han protagonitzat un contrapregó crític amb l'Ajuntament, la política, els mitjans de comunicació i la justícia. Una cosa, però, la tenen ben clara: "Que mai el govern ens tregui les ganes de festejar!". 

Seguidament, els Joves Diables han encès els carrers de la ciutat amb la celebració del correfoc