Desapareix el Club Bellaterra i el Grup Sorli hi obrirà un complex esportiu

A partir de l'1 d'agost, l'immoble propietat de BuildingCenter, passarà a mans del Grup Sorli

El pròxim 31 de juliol l'històric Club Bellaterra deixarà de funcionar 90 anys després. Al seu lloc, el Grup Sorli hi obrirà un nou complex esportiu i comercial.

Segons ha pogut saber el TOT Cerdanyola, el Grup Sorli ha firmat un contracte d'arres amb BuildingCenter, una societat filial de CaixaBank propietària de l'immoble.

BuildingCenter va adquirir l'immoble del Club Bellaterra l'any 2019 i el febrer de l'any passat ambdues parts van firmar un contracte de comodat després de mesos de negociacions, tot i que la primera intenció de la companyia era vendre l'immoble.

En el contracte es va acordar una cessió ordenada de l'activitat, en el cas que els propietaris trobéssin un comprador que explotés directa o indirectament l'activitat, tal com va informar en el seu moment Bellaterra Diari.

Així, l'immoble del Club Bellaterra passarà en mans del Grup Sorli a partir de l'1 d'agost i es començaran les obres d'adaptació al nou espai, que està previst que tingui una durada d'entre tres i quatre mesos.

El president del Club Bellaterra, Jordi Fau, ha explicat al TOT Cerdanyola que un cop el Club Bellaterra abaixi la persiana, els treballadors seran acomiadats i serà BuildingCenter qui assumirà el cost de les indemnitzacions.

Pistes de pàdel del Club Bellaterra. FOTO: Cedida

Pistes de pàdel del Club Bellaterra. FOTO: Cedida

 

Un complex esportiu i comercial

Ja fa onze anys Sorli va llançar un nou concepte, el SorliSport: un complex de salut que combina l'esport amb un espai comercial. El primer va ser a Sant Vicenç de Montalt (el Maresme) l'any 2013 i actualment en té cinc repartits entre el Maresme, el Garraf i el Barcelonès: dos a Sant Vicenç de Montalt, un a Vilassar de Dalt, amb el nom de 'Sorli Emocions' i que disposa d'un hotel de 4 estrelles, un a Sitges i un a Badalona. Està previst que el grup obri un sisè SorliSport a l'edifici Seat de la plaça Cerdà de Barcelona durant aquest estiu.

El creixement del Grup Sorli, abans conegut com a Sorli Discau, ha sigut meteòric en els últims anys. El 2023 l'empresa va celebrar el seu centenari amb més de 100 supermercats, a més de diverses cafeteries, tres benzineres, dos restaurants i uns 2.000 treballadors.

 

90 anys del Club Bellaterra

L'any 1934 un grup de veïns va tenir la iniciativa de promoure la creació d'un espai per poder gaudir la pràctica de l'esport, el lleure i les relacions socials a la naixent urbanització de Bellaterra.

Aquesta iniciativa va trobar ressò en l'empresa promotora, la desapareguda Fomento Barcelonès de Inversiones, que va cedir els terrenys on es troba actualment el Club, a canvi de fer-hi la inversió en els equipaments esportius.

Al llarg dels anys, el Club ha anat millorant les instal·lacions i augmentant el seu valor patrimonial. Actualment, disposen de dues piscines (una interior i una exterior), dues sales d'activitats, sis pistes de pàdel, una pista 3x3, una sala polivalent i un bar. A més a més, dins les seves instal·lacions hi ha diversos locals comercials, els quals la nova propietat té previst respectar els contractes d'arrendament.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.