Cerdanyola registra el PIB més alt dels últims deu anys

El Producte Interior Brut de Cerdanyola ha crescut un 43% en l'última dècada

Cerdanyola del Vallès va acabar el 2021 amb un Producte Interior Brut de 2.157,9 milions d'euros, segons dades publicades per l'Institut Català d'Estadística. El PIB municipal suma els resultats finals de l'activitat econòmica de les unitats productives d'un territori. A Cerdanyola, s'ha registrat el volum més alt dels últims deu anys i s'han recuperat els nivells previs a la pandèmia. 

Cerdanyola es troba lluny dels nivells de poblacions com Barcelona, L'Hospitalet, Terrassa o Sant Cugat, on se superen els 5.000 milions d'euros de PIB. Tot i això, el PBI per habitant fa destacar una mica més a Cerdanyola, que és la sisena ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb la xifra més alta. Segons l'Idescat, el PIB per habitant dels cerdanyolencs és de 37.700 euros, més que el PIB de ciutats amb més població com Tarragona, Lleida o Manresa, i per sobre de la mitjana de Catalunya (31.600 euros). 

 

 

Evolució del PIB a Cerdanyola

Els 2.157,9 milions d'euros de Cerdanyola és el PIB més elevat des que es recullen les dades i ja ha recuperat tot el que es va destruir amb la pandèmia. El 2020, el PIB cerdanyolenc va patir la segona davallada des del 2011, situant-se per sota dels 2.000 milions i tornant als nivells que es registraven l'any 2018. En els últims deu anys, el Producte Interior Brut cerdanyolenc ha crescut un 43%, ja que el 2011 se situava en els 1.509,6 milions. 

També ha marcat un nou rècord el PIB per habitant, que ha crescut gairebé un 9% durant el 2021, després de caure un 5% durant la pandèmia. En els últims deu anys, el PIB per habitant s'ha incrementat un 44,44%.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.