S'elimina l'IVA dels aliments de primera necessitat

El nou paquet anticrisi també crea un xec alimentari de 200 euros per a rendes de menys de 27.000 euros anuals

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un nou paquet anticrisi que elimina l'IVA de "tots els aliments de primera necessitat" (pa, ous, fruites i verdures), que fins ara estaven gravats amb un 4%, i rebaixa del 10 al 5% l'IVA de l'oli i la pasta durant sis mesos.

El paquet també crea un xec alimentari de 200 euros per a rendes de menys de 27.000 euros anuals, uns 4,2 milions de famílies. A més, el decret al qual ha donat llum verda el Consell de Ministres inclou la congelació dels preus dels lloguers en renovacions de contractes que finalitzin abans del 30 de juny de 2023, que es prorrogaran sis mesos amb el mateix preu, tal com reclamava Unides Podem.

L'executiu també prorroga durant tot l'any que ve el límit del 2% de l'augment interanual dels contractes de lloguer indexats a l'IPC.

Amb el nou paquet anticrisi, a més, la bonificació dels carburants de 20 cèntims per litre es limitarà a sectors professionals i deixarà de ser generalitzada. A banda de la gratuïtat de Rodalies i Mitja Distància, el govern espanyol mantindrà la rebaixa del 30% de les ajudes per reduir el transport urbà i interurbà.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.