Empresa i cultura centren una trobada davant d'empresaris a la seu de Moventia

Uns 60 empresaris han assistit a l'acte a Moventia amb Sant Cugat Empresarial i la Fundació Catalunya Cultura

L'empresa Moventia, especialitzada en el sector de la mobilitat amb seu a Sant Cugat i que enguany celebra 100 anys, ha acollit l'acte 'Empresa i cultura: un binomi d'èxit', amb la col·laboració de la Fundació Catalunya Cultura i Sant Cugat Empresarial, aquest dilluns, 17 d'abril. Uns 60 empresaris han sentit les paraules de Sílvia Martí, vicepresidenta corporativa, comunicació interna i institucional de Moventia, Xavier García, soci de Kreomúsica i responsable durant vuit anys de l'àrea de Comunitat i Territori de l'Orquestra Simfònica del Vallès i Eloi Planes, president executiu de Fluidra i president de la Fundació Catalunya Cultura (FCC). L'esdeveniment ha estat conduït per l'artista visual i santcugatenca Tatiana Blanqué.

Els assistents a la trobada han pogut conèixer de primera mà la relació entre la cultura i l'empresa i els seus avantatges dins de la companyia, petita, mitjana o gran. Sílvia Martí ha explicat que no és difícil transmetre la cultura a dins l'empresa, "si tens el sentiment de la cultura a dins i pots ser un mitjà per transmetre-ho, ja és suficient". Després de la crisi financera del 2008 Moventia va contactar amb l'Orquestra Simfònica del Vallès per fer una sessió per als seus treballadors, i els resultats van ser, segons paraules de la Sílvia, "increïbles i màgics". Martí ha explicat que "no cal veure la cultura com una despesa, sinó com una inversió per a la creació de riquesa". Per la seva banda, Xavier Garcia, ha dit que la música és una eina de transformació social a l'empresa". Ha afegit que "això té un retorn directe a l'empresa".

Uns 60 empresaris han assistit a la trobada Empresa i Cultura, un binomi d'èxit. FOTO: TOT

Uns 60 empresaris han assistit a la trobada Empresa i Cultura, un binomi d'èxit. FOTO: TOTEl valor del compromís amb la cultura a l'empresa
Eloi Planas, president de la fundació Catalunya Cultura (FCC) han presentat el Segell IMPULSA CULTURA, una certificació que atorga l'FCC a empreses que disposen d'aquesta distinció i que Moventia va obtenir al 2021. Aquest segell, segons paraules de Planes, "té l'objectiu de posar en valor a les empreses que donen suport i que estan compromeses amb la cultura". Planas ha recalcat que "hem d'aconseguir que les empreses adoptin i implementin els valors propis de la cultura perquè això genera vincles, amplia punts de vista i, en definitiva, crea felicitat. I això té un preu incalculable".

Acord amb Sant Cugat Empresarial
L'acte ha servit també per signar l'acord entre la FCC i Sant Cugat Empresarial (SCE). Concepció Curet, vicepresidenta i no va Gerent de SCE ha explicat que signen aquest acord per establir aliances estratègiques i projectes conjunts. Ha afegit que "la cultura fa empresa, l'empresa fa cultura i tots junts fem economia".

Membres de Sant Cugat Empresarial, de Fundació Catalunya Cultura, de Moventia i de l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: Cedida

Membres de Sant Cugat Empresarial, de Fundació Catalunya Cultura, de Moventia i de l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.