Els empresaris cerdanyolencs demanen més efectivitat en els ajuts a les empreses

Al juliol hi havia 637 empreses amb ERTO a Cerdanyola

L’associació Cerdanyola Empresarial va celebrar, el dijous 29 d’octubre i de forma telemàtica, la seva assemblea general. La trobada va reunir una vintena de directius i propietaris d’empreses associades. Durant l’assemblea, el President de l’associació, Jaume Maranges, va fer palès que la societat es troba en un camí d’incerteses i que caldrà determinació per sortir-ne: “Cal salvar les persones que ho passen i ho passaran malament, això és el primer; però no es pot obviar qui genera recursos i qui procura ocupació”.

En aquest sentit, Maranges també va enviar un missatge a les Administracions instant-les a tenir “en compte les necessitats dels professionals autònoms, micro, petites i mitjanes empreses”. Com ja han fet altres sectors de la societat, el president de Cerdanyola Empresarial va reclamar que “els ajuts arribin quan són necessaris i no sis mesos després”.

Aquesta mateixa setmana, la Generalitat ha anunciat una nova línia d'ajuts de 9 milions d'euros per a la reactivació industrial post-covid19. Aquesta nova línia impulsada pel Departament d'Empresa i Coneixement, a través d'Avançsa, anirà destinada a empreses catalanes que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat.

El Govern català ha explicat en roda de premsa, aquest dimarts 3 de novembre, que la situació generada per la covid-19 fa necessari recuperar el programa de préstecs per ajudar a superar la situació de manca de liquiditat necessària per a la supervivència empresarial i ajudar a fer més sòlida la posició financera per encaminar l'empresa a defensar la seva viabilitat en el mercat.

 

Més atur que fa un any

L’Observatori del Treball i Model Productiu no actualitza les dades sobre els ERTO a Cerdanyola des de l’1 de juliol. En aquells moments hi havia 637 empreses amb ERTO a Cerdanyola. En total, es veien afectades 5.752 persones.

Les dades més actuals són les referents a l’ocupació. A finals del mes de setembre, hi havia 3.203 persones de Cerdanyola sense feina.

Com acostuma a passar cada any, l’atur va baixar respecte al mes d’agost, però la xifra segueix sent més alta que ara fa un any. Actualment, ha Cerdanyola hi ha 737 persones més sense feina que fa un any. Aquestes xifres, però, no comptabilitzen els treballadors afectats per un ERTO, que ara s’han allargat fins al 31 de gener.

 

 

El comerç, pendent de la campanya de Nadal

Les últimes mesures per frenar la Covid-19 obliguen els establiments comercials a reduir l’aforament. Els més grans, en canvi, han hagut de tancar o reduir el seu espai. L’esperança que es desperta abans de final d’any és la campanya de Nadal.

El president de Cerdanyola Comerç i Serveis, Xavi Olivé, considera que la campanya quedarà greument tocada: “Quedarà una situació general molt difícil. Tothom s’agafava a la campanya de Nadal, però queda molt recorregut fins al Nadal”.

Olivé també es mostra crític amb el tancament dels centres d’estètica: “Són uns establiments que han seguit amb les mesures de seguretat i d’higiene molt pulcres i no hi ha molt d’aforament, la gent no va allà en massa, són visites puntuals d’una persona”

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.