El grup editorial Penguin Random House instal·la el seu centre logístic a Cerdanyola

Aquest dijous 14 de setembre, s'ha posat la primera pedra del que serà el nou magatzem del grup editorial i que ocuparà els 42.000 m2 de la parcel·la a on s'ubicava l'antiga fàbrica Aiscondel

Penguin Random House Grupo Editorial traslladarà el seu magatzem i activitat logística a Cerdanyola del Vallès, a un nou centre d'última generació ubicat al terreny que ocupava l'emblemàtica fàbrica Aiscondel.

La primera pedra del nou centre logístic s'ha col·locat aquest dijous 14 de setembre, i el projecte serà una realitat al segon semestre del 2024. L'alcalde, Carlos Cordón, la CEO de Penguin Random House Grupo Editorial, Núria Cabutí, i el CEO de SEGRO, David Alcázar, han estat els encarregats de col·locar la primera pedra, que ha sigut una caixa amb una representació de llibres emblemàtics editats per algun segell del grup.

La nova infraestructura es construirà "seguint els estàndards en sostenibilitat i qualitat i portarà el segell exclusiu de Breeam Excellent", segons han explicat Núria Cabutí i David Alcázar. El magatzem albergarà els més de 20.000 títols actius dels 44 segells editorials en castellà i català del grup editorial i permetrà reforçar la línia estratègica de creixement de la companyia i millorar l'eficiència del servei al client fent arribar cada llibre a un major nombre de lectors.

Imatge de l'inici de les obres als antcs terrenys de la fàbrica Aiscondel. FOTO: Guillem Barrera

Imatge de l'inici de les obres als antcs terrenys de la fàbrica Aiscondel. FOTO: Guillem Barrera

 

Carlos Cordón ha destacat, en el seu discurs, l'impacte que suposarà per a la ciutat "la creació de més de 350 llocs directes de feina i més de 1.000 indirectes". A més, l'alcalde s'ha referit a l'oportunitat que serà "la dignificació de sòl industrial en desús integrant-lo en l'entorn, a través de vegetació, ampliant l'ampli de les voreres i el carril bici de la ciutat".

Per a l'alcalde la instal·lació de Penguin Random House a Cerdanyola "és un nou i fort impuls a l'aposta de l'Ajuntament a favor de l'economia del coneixement". Carlos Cordón ha acabat afirmant que "compteu amb una ciutat que no únicament aspira a ser un suport físic, sinó un agent actiu i dinàmic en la cerca comuna de major aprofitament d'oportunitats per generar benestar".

David Alcázar, CEO de SEGRO, societat immobiliària patrimonial encarregada de la construcció del centre logístic, ha destacat que es tracta d'un "projecte intel·ligent, digital i innovador en què aplicarem l'economia circular amb un edifici eficient energèticament". Alcáraz assenyala també que "fomentarà la mobilitat sostenible i la connectivitat urbana i actuacions a l'exterior per millorar la urbanització de l'entorn".

Projecció de la futura nau de Penguin Random House a Cerdanyola. FOTO: SEGRO

Projecció de la futura nau de Penguin Random House a Cerdanyola. FOTO: SEGRO

 

La CEO de Penguin Random House Grupo Editorial, Núria Cabutí, ha mostrat la seva satisfacció de poder-se instal·lar a Cerdanyola "una ubicació estratègica i puntera en l'àmbit de logística". Cabutí destaca també que "tenim un ferm compromís a contribuir en el nostre entorn com agents culturals i amb Cerdanyola com a ciutat del coneixement" i afegeix que "en el segon semestre estarà construït i faltarà incorporar la robotització per convertir-lo en un centre punter de distribució de llibres a escala europea servint 35 milions de llibres a l'any".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.