Moventia inverteix 14 milions d'euros en el seu centre logístic

El nou centre logístic és un espai multiservei i multifuncional que constitueix una de les grans apostes de creixement de la companyia a Catalunya

Moventia, la companyia de mobilitat amb la seu central a Sant Cugat, ha presentat el seu nou centre logístic de Sabadell en el que ha invertit 14 milions d'euros. El nou centre logístic és un espai multiservei i multifuncional que constitueix una de les grans apostes de creixement de la companyia a Catalunya.

El nou centre està ubicat al polígon industrial de Sant Pau de Riu-sec, a Sabadell i ocupa un total de 23.700 m². Al centre treballen 305 empleats en els cinc subcentres específics en el que es divideix. "L'espai suposa una aposta de futur per a la companyia", ha indicat Miquel Martí, president de Moventia, durant l'acte de presentació, al que ha afegit: "el centre té un triple objectiu: millorar l'espai de treball dels seus professionals, disposar d'una operativa més àgil i, per conseqüència, oferir un servei més efectiu a tots els clients i usuaris de Moventis i Movento".

L'acte també ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que ha agraït la repercussió econòmica de la infraestructura al municipi vallesà: "Vull donar l'enhorabona a Moventia, un dels grups empresarials més importants de Sabadell. És necessari continuar atraient empreses a la nostra ciutat i al conjunt del nostre territori, perquè en qualsevol un model econòmic no es pot repartir si abans no es genera".


Centre sostenible

El complex comptarà amb una estació fotovoltaica per autoconsum que arribarà fins a 1 MW de potència instal·lada amb la finalitat que l'empresa sigui més autosuficient i redueix la despesa energètica.
A les instal·lacions s'han incorporat les últimes innovacions en matèria mediambiental i d'estalvi energètic. Entre elles destaquen el minuciós tractament d'aigües residuals per evitar la contaminació i la reducció de l'ús d'aigua potable en les instal·lacions de rentatge de vehicles. El centre també compta amb un sistema d'il·luminació i calefacció intel·ligent de baix consum. En un futur immediat, el complex disposarà d'una bateria de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Amb tot es pretén assolir l'electrificació de tota la flota de transport públic per reduir les emissions locals de CO₂ i òxids de nitrogen a zero, millorant la qualitat d'aire dels territoris on opera.