Nit de premis de Cerdanyola Empresarial

La startup Fuelium, el fabricant de vehicles elèctrics Baltasar i l’empresa d’enginyeria mèdica Onalabs, entre els guardonats de la festa anual dels empresaris de Cerdanyola

Cerdanyola Empresarial ha recuperat la Nit, la cerimònia on premien les empreses locals més destacades, però no ho han fet com era tradició a l’hivern, a l’hotel de la UAB, sinó aquest 14 de juliol als jardins de la Catalònia Fundació Creactiva amb més de 200 convidats.

Jaume Maranges, president de Cerdanyola Empresarial, s’ha referit a les dificultats superades en els dos últims anys de pandèmia i en les que, previsiblement, s’hauran de superar d’ara en endavant. “La pandèmia ens ho ha posat difícil i, quan ens pensaven que ja havia passat, ens hem trobat amb la guerra de Ucraïna, la crisi energètica, la falta de subministres” i amb les negatives previsions dels analistes econòmics.

En nom de la Generalitat, la directora dels serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball, Lídia Frias, elogiava l’excel·lència de l’empresariat reconegut en la Nit, en la línia del teixit empresarial català. Finalment, la primera tinenta d’Alcaldia, Pepi Rivera, va apostar per “posar al davant les persones” i per “una economia productiva i no especulativa”.

Empreses premiades

Pel que fa als reconeixements empresarials, aquestes són les empreses guardonades:

Fuelium. Reconeixement a la Internacionalització. És una startup tecnològica situada al Parc de Recerca de la UAB. Es va fundar el 2015 amb l’objectiu de proporcionar una alternativa més ecològica i sostenible a las bateries primàries actuals. La seva tecnologia de bateries laminades en format paper, s’utilitza principalment en aplicacions d’un sol us que tinguin requeriments energètics, com les proves de diagnòstic in-vitro, sistemes portàtils o remots de IoT, tant per aplicacions mèdiques, esportives o cosmètiques. Des de Cerdanyola, surten cada any unes 25.000 tones, el 85% de les quals s’exporten a més de 60 països de tot el món. Això fa que la Fabrica de Cerdanyola sigui una de les primeres productores mundials. Compta amb 100 empleats i assoleix una facturació de 24 milions d’euros anuals.

Onalabs Inno-Hub. Reconeixement a la innovació. Desenvolupa una nova generació de dispositius mèdics per monitoritzar la salut de manera no invasiva, remota i en continu gràcies a una tecnologia patentada que permet convertir la suor en un biofluïd intel·ligent i la pell en una plataforma de dades. Els nous dispositius permeten monitoritzar a temps real tant paràmetres físics com bioquímics, que només es poden mesurar amb extraccions sanguínies. Això facilita el seguiment de malalts i persones cròniques de manera remota.

L'acte d'entrega de premis es va fer a les instal·lacions de la Fundació Catalònia. FOTO: Cedida

L'acte d'entrega de premis es va fer a les instal·lacions de la Fundació Catalònia. FOTO: Cedida

 

Catalònia Fundació Creactiva. Reconeixement al foment de l’ocupació. És una entitat sense afany de lucre que presta serveis en favor de persones en situació de vulnerabilitat. Amb un equip de més de 800 professionals dedicats a millorar la qualitat de vida de les més de 1.000 persones ateses. L’àrea d’inserció laboral i formació de Catalònia ofereix informació, assessorament, orientació i intermediació laboral i formació a mida tant per a empreses com treballadors.

En qualitat d’amfitrió, el president del patronat d’aquesta fundació, Vicente Conca, va recordar que “ens considerem i funcionem com una empresa: donem serveis a persones necessitades d’ajuda”.

Nano1Health. Reconeixement a la startup. Parteix del principi que la salut humana està entrellaçada amb la salut animal i el medi ambient a tot el món. Uneixen l’experiència de veterinaris, genetistes i bioinformàtics amb proveïdors de serveis de renom, per generar les aplicacions més rellevants de tecnologia de seqüenciació disruptiva i anàlisi de dades d’última generació. Desenvolupen i transfereixen solucions fàcils d’usar per a anàlisis genòmiques descentralitzades. Poden identificar ràpidament patògens, gens de resistència als medicaments i altres biomarcadors d’interès.

El Baltasar REVOLT és un automòbil elèctric per a curses i ciutat fabricat a Cerdanyola del Vallès

Baltasar. Reconeixement per la projecció de la ciutat. Empresa fundada per l'enginyer d'automoció Baltasar López, que ha presentant un automòbil elèctric per a curses i ciutat enfocat a l'experiència de conducció i el plaer: el Baltasar REVOLT. Tota la tecnologia és de desenvolupament propi.

Truyols Serveis Funeraris. Reconeixement a la trajectòria. Amb més de 150 anys d’història, aquesta empresa familiar ofereix serveis personalitzats a famílies. Compta amb 40 professionals, set tanatoris (i un vuitè en construcció) i cinc cementiris. Des de setembre del 2021, ha ampliat els seus serveis amb el nou tanatori de Cerdanyola.

Floristeria Casamitjana. Reconeixement al comerç.  Fundada fa 50 anys per Lluis Casamitjana, fill de Can Roqueta i jardiner de l ́Institut Botànic de Barcelona, i Maria Rosa Berenguer, filla de Can Feliu. Als anys 80, la filla petita, Maria Casamitjana, va formar part de la primera generació d ́estudiants de l’Escola d’Art Floral de Catalunya, de la qual n’és professora. És coautora del llibre Arquitectura Floral de Barcelona.

Bar Grau. Reconeixement a la restauració. Establiment obert des de 1947, sempre regentat per la família Grau i, en l’actualitat, per la quarta generació. Al llarg de la seva història ha estat seu de un munt d’entitats, partits i grups culturals i esportius de Cerdanyola. El lema pel qual és conegut és “cafè de tertúlia des de 1947”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.