L'Oficina de Promoció Empresarial centralitza els tràmits i consultes de petites i grans empreses

L'Oficina de Promoció Empresarial s'ha presentat oficialment en un acte a Can Serra i ja està en marxa a l'edifici municipal del carrer de Lluís Companys nº 1

El passat 28 de novembre es va posar en marxa l'Oficina de Promoció Empresarial (OPE) a Cerdanyola del Vallès. Es tracta d'un nou servei municipal que centralitza l'atenció a emprenedors i empresaris en una mateixa oficina amb l'objectiu d'atraure noves empreses i d'ajudar "les persones que volen tirar endavant projectes de vida", tal com va explicar l'alcalde Carlos Cordón durant la presentació de l'OPE, el 13 de desembre a Can Serraparera.

Eina demanada pel teixit empresarial

El dia 13 es va celebrar una nova entrega dels Esmorzars de Can Serra per presentar l'Oficina de Promoció Empresarial. L'acte va comptar amb les intervencions de Pere Soler, responsable d'Empresa, Mercat de Treball, PAE, Comerç i Turisme de l'AMB, Lluís Sisquella, vicepresident de Cerdanyola Empresarial, Jaume Amill, soci i consultor responsable del procés d'implementació de l'Oficina de Promoció Empresarial (Daleph).

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, assenyala que aquesta nova eina era una de les principals demandes del teixit empresarial a la ciutat. "És una oficina per fer tràmits, però també d'atracció de les oportunitats que necessita la ciutat", destaca Cordón. L'OPE està situada al carrer de Lluís Companys nº 1 i ofereix assistència per accedir a programes de creació i consolidació d'empreses, per sol·licitar ajudes i subvencions, per gaudir de formació i assessorament empresarial, etc. i coordina en una única oficina tota la informació dels tràmits dels diferents serveis de l'Ajuntament que intervenen en una activitat econòmica.

"Estàvem acostumats que una persona que volia muntar un negoci havia de visitar diferents serveis de l'Ajuntament, amb la dedicació de temps que tot això suposa. Per al petit empresari el temps són diners. El que fem és centralitzar en una mateixa oficina un servei on tota aquesta feina d'anar transitant per diferents serveis ho fa l'ajuntament a través de l'OPE", explica Cordón. Per ser atès a la nova oficina cal demanar cita prèvia a través del web de l'OPE.

Acord entre PSC i Junts

L'alcalde cerdanyolencs també posa el focus en l'acord entre el govern del PSC i el grup municipal de Junts per Cerdanyola per tirar endavant aquesta oficina. Ambdós partits van pactar la creació de l'OPE durant les negociacions del pressupost municipal de l'any 2020. El regidor de Junts, Joan Sánchez, reconeix i lamenta que els processos administratius per tirar endavant aquests projectes públics siguin lents, però celebra que finalment sigui una realitat.

"Les empreses tenien clara la necessitat de la finestreta única, i també és necessària la tasca d'assessorament als emprenedors i empresaris, així com la projecció de futur d'atracció de les empreses", diu Sánchez. El regidor i actual candidat de Junts considera que cal cercar les empreses i projectes que beneficiarien els interessos de Cerdanyola: "No només s'ha d'esperar que les empreses ens demanin que volen venir, sinó que també cal fer una feina de reflexió sobre què necessita Cerdanyola i quines actuacions es poden fer. Una d'elles és un altre acord que vam signar per tirar endavant el Pla de polígons".

El regidor Joan Sánchez (Junts) i l'alcalde Carlos Cordón durant l'acte de presentació de l'Oficina de Promoció Empresarial. FOTO: Mónica GM

El regidor Joan Sánchez (Junts) i l'alcalde Carlos Cordón durant l'acte de presentació de l'Oficina de Promoció Empresarial. FOTO: Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.