La Problemàtica de l'Autònom

Article d'opinió de Nilza Machatine, empresària i tresorera d'Ade Vallès

Aprofitant la conjuntura actual, cal abordar la situació dels autònoms.

Històricament la majoria dels autònoms eren comerciants o persones amb professions clàssiques. Actualment, molts són realment falsos autònoms o autònoms dependents. Es veuen forçats a cotitzar en aquest règim, assumint riscos que li corresponen com a empresaris, però tenen la dependència d'un treballador, perquè no poden triar els preus, terminis o jornades.

Molts treballadors surten rebotats del mercat laboral i no tenen cap recolzament. Tampoc tenen la garantia per cobrar les factures de la feina feta. En canvi, tenen totes les obligacions respecte a l'administració (Seguretat Social, Agència Tributària, ...) i pateixen la pressió per afrontar pagaments als bancs, companyies de subministres i d'altres proveïdors.

No hi ha pràcticament cap suport o ajuts a part de poder capitalitzar l'Atur. Els Ajuts que l'Administració ha promès per pal·liar els efectes de la Pandèmia del Covid-19, han estat escassos i arriben tard.

Aquests són alguns dels motius pels quals podem estendre el terme precarietat laboral més enllà dels "Mileuristes". És considerable la quantitat d'autònoms que esperaven millors perspectives i els costa arribar a final de mes.

Els elevats costos de la cotització a la Seguretat Social per a les empreses, és la principal raó per la qual actualment es presta molta feina com a "fals autònoms".

A conseqüència de les baixes prestacions econòmiques, aquests autònoms trien la cotització per la base mínima i en el futur les pensions de jubilació que rebran seran molt baixes.

Des d'ADE Vallès seguim lluitant per tal que aquests problemes cada cop més vagin tenint la menor incidència sobre les dones empresàries i professionals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.