Safe Tracker i Dama-3D, projectes guanyadors de la 9a Beca Rotary

La Beca Rotary premia i atorga serveis especials a projectes d'emprenedoria fets per persones joves

Els projectes Safe Tracker i Dama-3D són els guanyadors de la 9a Beca Rotary Impuls a l’Emprenedoria, que es va entregar el dimecres 1 de desembre, La beca està organitzada pel Rotary Club de Cerdanyola i l’Ajuntament de la ciutat i té com a finalitat distingir la millor iniciativa local emprenedora de persones joves, preferentment de Cerdanyola.

Enguany s'han entregat dues beques, una corresponent a l'any 2021 i l’altra corresponent al 2020, quan la beca no es va convocar com a conseqüència  de la pandèmia generada per la COVID-19. L'anunci dels guanyadors es va fer a l'auditori de la Catalonia Fundació Creactiva en el marc dels Diàlegs de Cerdanyola Empresarial. 

Els projectes guanyadors

El projecte Safe Tracker pretén facilitar mitjançant la intel·ligència artificial, les rutes més segures en temps real per a les persones usuàries que es desplacen en bici, a peu i en vehicle i alerta de fenòmens climatològics adversos també en temps real, donant rutes alternatives. Els seus promotors són Manel Velasco, Richard kroebel, Marc Subirà i Sergio Redondo.

D’altra banda, el projecte Dama-3D vol proveir d'impressores 3D oferint serveis d’instal·lació, formació, biblioteca 3D i manteniment tècnic als instituts d’ensenyament secundari, perquè els alumnes i professors puguin crear material pedagògic reduint temps i costos. L’exemple més representatiu d’aquest sistema es la producció de prototips personalitzats per a les matèries de robòtica, tecnologia, activitats artístiques etc., utilitzant un material biodegradable que es produeix del midó de patata o del blat de moro. Els seus promotors són Marco Marano i David Muñoz.

Ambdues beques han estat dotades amb 2.000€ (Patrocina el Club Rotary de Cerdanyola), un any d’honoraris professionals gratuïts per la gestió dels serveis laborals, comptables i fiscals (Patrocina Grup Sisquella), que resulti de la posada en marxa del projecte becat i assessorament a la creació i disseny del web corporatiu (Patrocina REMARCA’T).

Mencions especials

Enguany, el jurat també ha fet una menció especial a tres projectes més per la seva qualitat i els han distingint amb un diploma. Les mencions han estat per:

Psicologia Completa: projecte que té com a objectiu democratitzar i obrir l’accés a serveis de psicologia i altres serveis psicosocials, a través d’un portal web i un aplicatiu on es posen en contacte professionals de la psicologia que ofereixen els seus serveis a preus reduïts a col·lectius desfavorits a través de la construcció d’una xarxa formada pel patrocini d’ empreses privades en col·laboració amb les administracions i institucions de caire social. Els seus promotors són Oriol Barat i Sergi Novell

Aburguesa: basat en la fabricació a través de processos de biotecnologia puntera de carn vegetariana econòmica, sana i respectuosa amb el medi ambient. Els promotors són Albert Mestre i Gerard Sala

Chocoletters: consisteix en el disseny propi i fabricació de peces originals de xocolata de qualitat per a regalar en ocasions especials. Els promotors són Andrés Gómez i Bogidar Masareña

El jurat de la 9a Beca Rotary Impuls a l’Emprenedoria ha estat format per Joaquín Gairín, president del Rotary Club de Cerdanyola i Cerdanyola Empresarial, Carme Arché, regidora de Promoció Econòmica, Empresa Comerç i Ocupació l’Ajuntament de Cerdanyola, Montserrat González, representant del Rotary Club de Cerdanyola i Lluís Sisquella, vicepresident de Cerdanyola Empresarial.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.