El veïnat convoca una concentració contra el nou impost de l'AMB

La manifestació s'ha convocat el dimecres 6 de novembre a les 19 h

Un grup de veïns i veïnes de Cerdanyola del Vallès ha convocat una concentració, el dimecres 6 de novembre a les 19 h davant l'ajuntament, per protestar contra l'aplicació del nou impost de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta del tribut metropolità, un impost nou que va lligat a l'entrada de Cerdanyola en la zona 1 de transport metropolità. 

Durant el passat mes d'octubre, l'Àrea Metropolitana de Barcelona va començar a cobrar el nou tribut metropolità. En conseqüència, els veïns i veïnes de Cerdanyola que l'han de pagar van començar a rebre les cartes de cobrament. Tot i que el procés d'aprovació del nou tribut i de l'entrada de Cerdanyola a la zona 1 va començar a inicis de 2019, part del veïnat ha rebut amb sorpresa el cobrament d'aquest impost. Així, un grup de cerdanyolencs s'ha organitza a través de les xarxes socials per convocar una manifestació en contra d'aquest tribut. "Basta ya! No más impuestos", diu la convocatòria.

cartell manifestació

Què és el tribut metropolità?

El tribut metropolità està lligat a l'entrada de Cerdanyola en la zona 1 de transport de l'AMB. Des de l'1 de gener de 2019, els cerdanyolencs i cerdanyolencs paguen la tarifa d'una zona per anar i tornar a Barcelona. Cerdanyola comparteix aquesta nova tarifa amb 17 municipis més de l'àrea metropolitana. Des de l'AMB es destaca que el pagament d'aquest tribut serveix per finançar aquest canvi de tarifes i, per tant, el servei públic de transport. La resta de municipis que formaven part de la 1a corona de transport abans de 2019, paguen aquest tribut des de l'any 1992.  

El nou impost el cobra directament l'AMB i es calcula a partir del valor cadastral dels immobles - habitatge o negoci -, com ara l'IBI. Estan exclosos els habitatges amb un valor cadastral inferior a 45.000 euros.

 

Aquí trobaràs més informació sobre el tribut metropolità.