El Govern aixeca l'emergència per sequera: les piscines es podran reomplir

L'executiu preveu que l'àmbit torni a l'escenari d'excepcionalitat dilluns

La Comissió Interdepartamental de Sequera ha acordat aquest dimarts aixecar la fase d'emergència per sequera en l'àmbit Ter-Llobregat, arran de la recuperació de les reserves per les pluges de les darreres setmanes. Actualment, els embassaments d'aquest àmbit estan al 24,8% de la seva capacitat, amb 154 hectòmetres cúbics. La previsió és que el canvi d'escenari d'emergència a excepcionalitat sigui efectiu dilluns, quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). 

Les piscines es podran reomplir

Amb el retorn a la fase d'excepcionalitat, les piscines es podran reomplir sense la necessitat que estiguin declarades com a refugis climàtics. Ho podran fer les piscines públiques i comunitàries. Tot i això, en aquesta fase no es poden omplir les piscines privades d'ús particular individual. Només es podran reomplir sempre que comptin amb un sistema de recirculació de l'aigua i amb la quantitat indispensable per garantir les condicions sanitàries. 

Les restriccions per excepcionalitat

  • Reducció de la dotació de reg agrícola en un 40% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades.
  • Reducció del 15% dels consums d’aigua dels usuaris industrials.
  • Reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (15% en usos assimilables a urbans i 50% en reg).
  • Resta prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat (excepte el reg de supervivència d’arbres o plantes que es farà gota o a gota o en regadora).
  • Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d’esport, o aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o bé aigua regenerada de les depuradores.
  • Es prohibeix la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable.
  • S'estableixen limitacions a l'ompliment i reompliment de piscines.
  • S’estableix una dotació màxima de 230 litres per habitant i dia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.