Entra en vigor l'augment del 6,75% del preu al transport públic

La T-casual i el bitllet senzill passen a costar 12,12 euros i 2,56 euros, respectivament, i es mantenen els descomptes als abonaments com la T-Usual i la T-Jove

Els preus del transport públic s'encareixen un 6,75% a partir d'aquest dilluns 15 de gener. Tot i això, els abonaments de la T-Usual i la T-Jove mantindran els descomptes. En paral·lel continua la implementació del sistema T-Mobilitat sense contacte i la progressiva desaparició dels bitllets amb banda magnètica. Des del 28 de novembre aquests bitllets ja no es venen a les màquines d'autovenda i els únics llocs on es podrà seguir comprant els títols amb banda magnètica serà als estancs que encara no hagin exhaurit existències.

 

Noves tarifes

Després de tres anys de contenció, els preus del transport públic s'encarirà un 6,75% a l'àrea metropolitana de Barcelona, per compensar la pujada de costos generalitzada d’aquests darrers anys. D'aquesta manera, la T-casual i el bitllet senzill passen a costar 12,12 euros i 2,56 euros, respectivament.

D'altra banda, els descomptes als abonaments com la T-Usual i la T-Jove es mantindran amb un 50% de rebaixa, de manera que la targeta unipersonal d'un mes per una zona costarà 21,35 euros -1,35 euros més que actualment- i la T-jove tindrà un preu únic per totes les àrees de 42,70 euros, en lloc dels 40 actuals. També continuaran les mateixes bonificacions per als títols per a famílies monoparentals i nombroses i per a aturats.

Taula de tarifes del transport públic. FONT: ACN

Taula de tarifes del transport públic. FONT: ACN

 

Caducitat i bescanvi dels títols

Tenint en compte que els nous títols han entrat en vigor aquest dilluns,  l’ATM també ha acordat allargar la caducitat de tots aquells bitllets adquirits  abans del 14 de gener fins al 30 d’abril, per permetre que s’aprofitin al màxim. La T-verda i la T-16 mantindran la data de caducitat pròpia de cada títol.

Pel que fa al bescanvi dels títols, a diferència del que s'havia anunciat prèviament, aquest any d’acord amb els operadors, el consell d’administració de l’ATM, no es podrà bescanviar els títols de 2023 per títols de 2024, siguin estrenats o sense estrenar.

 

T-Mobilitat

En paral·lel, continuarà el desplegament de la T-Mobilitat i la progressiva desaparició dels bitllets de banda magnètica. Des del 28 de novembre es van deixar de vendre els bitllets amb banda magnètica de la T-Usual, la T-Casual, la T-Jove, i la T-Grup a les màquines d'autovenda situades a les parades de metro, de tren i tramvia. Els usuaris que hagin comprat bitllets per altres vies podran fer-los servir fins al 30 d'abril, quan caducaran.

El primer títol que deixarà de funcionar amb el sistema antic serà la T-16 que només es podrà fer servir amb la T-mobilitat sense contacte a partir del 16 de gener. Al desembre, unes 2.500 persones –un 1% del total de validacions– encara feia servir el títol magnètic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.