Eurecat presenta nous materials compòsits per la transició energètica de l'automoció i l'aeronàutica

L'objectiu del centre cerdanyolenc és la sostenibilitat i eficiència del disseny, la selecció dels materials i la fabricació

El centre tecnològic Eurecat Cerdanyola ha presentat, a la fira JEC World de París, innovacions per a la fabricació sostenible d'estructures lleugeres en compòsit per a la transició energètica en sectors com l'aeronàutic, l'automoció i l'esport.

Per al seu desenvolupament, s'han utilitzat diferents tecnologies de fabricació com RTM (de l'anglès Resin transfer molding), infusió, termocompressió o pultrusió, que permeten "una fabricació eficient fora d'autoclau, reduint el consum energètic i augmentant la cadència productiva de manera important", afirma la directora de Desenvolupament Tecnològic a l'Àrea Industrial d'Eurecat, Mª Eugenia Rodríguez.

En aquests projectes d'innovació "s'ha buscat un desenvolupament sostenible i eficient des del punt de vista del disseny, la selecció dels materials i la fabricació, així com la recuperació i la valorització al final de la seva vida útil", explica la responsable de Desenvolupament de Negoci d'Indústria Manufacturera d'Eurecat, Eva Fité.

En el marc de la fira, Eurecat també ha presentat solucions integrades d'electrònica impresa en peça estructural per obtenir peces funcionals i lleugeres en compòsit termoplàstic i termoestable, mitjançant compositrònica, una tecnologia que "fa possible reduir el pes de components i grans estructures, i disminuir els costos en els processos d'acoblament amb la introducció de sensors durant la fabricació del compòsit", afegeix Mª Eugenia Rodríguez.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.