Famílies de l'Escola Bellaterra es manifesten per la pèrdua del gimnàs

A partir del juny els nens i nenes de l'Escola Bellaterra es quedaran sense l'espai, propietat de la UAB, que feia dècades que utilitzaven com a gimnàs

Diverses famílies de l'Escola Bellaterra s'han manifestat aquest dilluns 6 de maig davant dels Serveis Territorials del Departament d'Educació a Sabadell per la pèrdua del gimnàs que l'escola havia fet servir en les últimes dècades. Aquest espai és propietat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Com a conseqüència de la reclamació d’aquest espai per part de la UAB, i amb vist-i-plau del Departament d’Educació, l’Escoleta haurà de retornar a partir del juny el gimnàs a la universitat i, per tant, es queda sense un espai per a la pràctica de la psicomotricitat de l’alumnat d’infantil i d’educació física als cicles de primària. 

Les famílies es queixen que el Departament d’Educació "no hagi donat cap solució a la direcció i les famílies, malgrat que la data de la cessió estava acordada des de fa anys". També expliquen en un comunicat que la directora dels Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental, Maite Fons, "no ha respost a les reiterades peticions de reunió per part de l’Associació de Famílies de l’Escola Bellaterra per tal de trobar una solució". 

Durant la reivindicació, adults i infants, han organitzat una sessió de psicomotricitat davant de l'edifici dels Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental. Els lemes de les pancartes “La psicomotricitat no té opció, volem un gimnàs a l’horitzó” o “El gimnàs és part de l’educació, exigim una solució” han acompanyat els crits de ““Volem un gimnàs!” i “Maite, escolta, volem una resposta”.

Les famílies han entrat per registre una instància a títol individual per tal de sol·licitar una resposta a la pèrdua del gimnàs i l’Associació de Famílies ha demandat ser atesos, sense èxit, per la directora dels Serveis Territorials que les ha emplaçat a una reunió el proper dijous.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.