Famílies de l'Escola Escala Dei denuncien la degradació del Parc Nou

Es queixen del mal estat dels elements del parc i de la presència d'alcohol i drogues en les hores de sortida de l'escola

L'Audiència Ciutadana del mes d'abril va estar protagonitzada per la denuncia d'un grup de famílies de l'Escola Escala Dei, sobre el mal estat del Parc Nou, just davant de l'escola. Les famílies van traslladar al consistori la necessitat que es plantegi seriosament una reforma d'aquest parc.

Segons les famílies que van assistir a l'Audiència Ciutadana, s'hi han trobat persones consumint alcohol i drogues a l'hora de la sortida de l'escola: "una actitud que és conseqüència de l'estat i la configuració urbanística d'aquest parc", explicaven. "Hi trobem restes de vidre, brutícia, deixalles, burilles de tabac i, fins i tot, xeringues", afegien. De manera que, consideren "que els nostres fills estan en situació de risc". 

El regidor d'Espai Públic, Óscar Pons, va demanar disculpes per l'estat en què es troben alguns parcs de la ciutat i va a posar a disposició de les families els serveis de l'ajuntament per qualsevol cas extraordinari que s'hi trobin. També va comentar que "els parcs i jardins de la ciutat s'estan remodelant de manera progressiva".

Pel que fa la seguretat ciutadana, el regidor en aquesta matèria, Jaume Folch, va assegurar que "estem colaborant amb Espai Públic i Serveis Socials per fer front a aquest tipus de situacions, en què algunes actituts al carrer poden ser molestes pels ciutadans". Davant d'aquesta problemàtica social, "alguns agents de paisà estan fent el seguiment dels fets, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra", va afirmar. 

 

Moció d'Esquerra Republicana

Precisament una de les mocions presentades pels partits de l'oposició, va ser la remodelació del Parc Nou, per part el grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). La regidora d'ERC, Isabel Cruz, va instar al Govern Municipal a elaborar un projecte de reforma urbanística del Parc Nou entre els carrers Sant Salvador, Parc Nou i Foment; i el regidor del mateix grup, Albert Turon, va afegir que "més enllà de la presència policial o la millora de l'enllumenat, el que cal és una reforma integral d'un espai que està pensat per ser d'una altra època".

En aquest sentit, la regidora d'Urbanisme, Eulàlia Mimó, va explicar que es preveuen actuacions de millora en aquests espais, "per tal de canviar la seva configuració urbanística". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.