La Generalitat concedeix un ajut de 300 mil euros per la millora de la xarxa d'aigua a Cerdanyola

El Govern ha ampliat fins als 128 milions d'euros el pressupost per a la línia d'ajuts destinada a millorar l'eficiència de les xarxes municipals

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 299.373,79 euros per la millora de la xarxa de subministrament d'aigua en baixa a Cerdanyola del Vallès. En total, el Govern de la Generalitat ha ampliat fins als 128 milions d'euros el pressupost per a la línia d'ajuts destinada a millorar l'eficiència de les xarxes municipals, amb un augment de 8 milions d'euros, que se suma als 120 milions que hi havia previstos inicialment.

Les comarques de Barcelona són les que tindran el nombre més gran d'ajuts atorgats, amb un total de 302 subvencions que beneficiaran 249 municipis. Es preveu que s'hi destinin més de 52 milions d'euros de la línia d'ajuts. A la comarca del Vallès Occidental, seran 17 els municipis que es beneficiaran d'aquests ajuts. 

 

Quatre tipus d'ajuts

Pel que fa a les tipologies d'ajuts, se n'han definit quatre: reducció de pèrdues en xarxa, rehabilitació o impermeabilització de dipòsits, digitalització de xarxes en baixa i campanya de recerca i reparació de fuites. Només hi ha 19 peticions que no s'han atorgat, atès que no complien amb les bases de la convocatòria (peticions per duplicat, manca de documentació, actuacions corresponents a la millora de l'abastament en alta, entre d'altres).

Un 59% dels ajuts (679 actuacions) que s'atorgaran serviran per a reduir les pèrdues; un 7% (81) per a la rehabilitació o impermeabilització de dipòsits; prop del 26% (299) per a la digitalització de xarxa en baixa i més d'un 8% (94) per a fer campanyes de recerca i reparació de fuites. Cal tenir en compte que una subvenció pot servir per a resoldre més d'una problemàtica i, per tant, poden incloure més d'una tipologia d'actuació.

A les comarques de Barcelona, més d'un 78% dels ajuts (100 actuacions) es destinaran a la reducció de pèrdues; un 9% (11) per a la rehabilitació o impermeabilització de dipòsits; un 8% (10) per a la digitalització de la xarxa en baixa i gairebé un 5% (6) per a la recerca i reparació de fuites.

Aquest any, el Govern, a més a més, ha obert una convocatòria de subvencions de Fons Next Generation d'un total de 5,8 milions d'euros per fomentar la digitalització de la gestió de l'aigua al món local, per posar en marxa eines o infraestructures que permetin un monitoratge més eficient de la xarxa i de tots els recursos hídrics.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.