La Generalitat estudiarà un túnel ferroviari per connectar Barcelona i Cerdanyola per Horta

També s’estudiaran les actuacions de millora al corredor de l’R4, com el túnel de Montcada

El Govern de la Generalitat ha anunciat que analitzarà la connectivitat ferroviària entre el Vallès i l’àrea de Barcelona pel corredor d’Horta, fent compatibles possibles traçats de noves infraestructures, actuacions ja previstes tant a la xarxa d’FGC com a la de Rodalies i millores d’infraestructures o serveis ja existents.

El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, ho ha exposat en el decurs de la reunió que han mantingut el Departament de Territori i representants del Consell Comarcal del Vallès Occidental i dels ajuntaments de la comarca. L’estudi tindrà en compte possibles traçats d’un túnel per Horta que permetria captar noves demandes.

Així mateix, també s’estudiaran les actuacions de millora al corredor de l’R4 –com el túnel de Montcada, inclòs al Pla de Rodalies, i l’increment de freqüències– juntament amb actuacions complementàries, que podrien assolir també funcionalitats de millora de la connectivitat del sector del Parc de l’Alba i l’UAB amb el Barcelonès Nord.

 

Nou túnel al corredor de Vallvidrera

El Departament de Territori també ha encarregat a l’empresa pública Ifercat la licitació de la redacció de l’estudi informatiu per a construir un nou túnel entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Aquesta infraestructura al corredor de Vallvidrera donaria resposta a la saturació actual de la línia d’FGC, que actualment registra més de 60 milions de viatges anuals, i a la demanda futura de mobilitat entre Barcelona i el Vallès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.