Hackaton: 120 alumnes participen a la marató d'enginyeria de 32 hores a la UAB

Les empreses NTT DATA, FGC i Caixa Enginyers van proposar els reptes i van assesorar als estudiants

L'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona va organitzar els dies 18 i 19 de maig de 2024 una 'hackthon' de 32 hores, on els estudiants participants van treballar acompanyats d'experts de NTT DATA, FGC i Caixa Enginyers, que els van proposar reptes i els van assesorar. Els problemes proposats abastaven àrees com la sostenibilitat, la gestió de les dades, la intel·ligència artificial, l'educació, la salut o la mobilitat.

Segons una de les organitzadores de la 'hackaton', la cerdanyolenca Ainhoa Castaño, es tracta d'una oportunitat única tant per a estudiants, com per a professionals de la tecnologia per col·laborar en reptes que combinen la innovació i la tecnologia pràctica". Al llarg de les 32 hores, les empreses poden descobrir nous talents, però també promocionar la seva marca: "es fixen sobretot en com és aquesta persona treballant en equip, com es relaciona amb els seus companys o com treballa sota pressió", afegeix Castaño. 

NTT DATA, FGC i Caixa d'Enginyers van ser les tres empreses mentores de la 'hackaton'. FOTO: Cedida

NTT DATA, FGC i Caixa d'Enginyers van ser les tres empreses mentores de la 'hackaton'. FOTO: Cedida

 

L'esdeveniment va reunir a 120 estudiants que van tenir la possibilitat de desenvolupar casos reals amb un temps limitat. A diferència del que es poden trobar a classe és que "potser tens una bona idea, però després et trobes que no la pots dur a terme", creu la organitzadora cerdanyolenca. Així doncs, segons Castaño, "acabes desenvolupant un pensament més crític". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.