S'activa l'alerta per fortes pluges a la zona de Cerdanyola

El Vallès Occidental se sitúa en estat de perill moderat per fortes pluges

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'alerta. El Vallès Occidental se sitúa en estat de perill moderat. 

Es preveu un episodi amb una zona d'inestabilitat molt ample que finalitzarà dijous 23 de setembre al migdia. Es podrà superar el llindar de 40 mm en 30 minuts. Durant la tarda d'aaquest 22 de setembre les zones més afectades seran les comarques del Baix Ebre i el Montsià, i de cara al vespre nit i la matinada s'estendrà per tot el litoral i prelitoral des del sud de Catalunya fins a la comarca de la Selva. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter local.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i no es descarten fenòmens de temps violent. La precipitació més intensa es preveu sobre el mar, però localment podria afectar el litoral. Respecte l'acumulació de pluges l'episodi preveu que es puguin superar els 100 l/m2 a la zona sud de Catalunya i en algun punt del litoral central.

Segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) les rieres poden tenir una resposta immediata allà on estigui plovent amb intensitat. 

Mapa de perill per la intensitat de les pluges.

Mapa de perill per la intensitat de les pluges. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.