La Generalitat alerta que els episodis de pluges seran més freqüents i violents

A la tardor es poden viure episodis sobtats de pluges torrencials

El 31 d'agost, Cerdanyola va viure un episodi extrem de pluja torrencial. En poca estona van caure 64 litres per metre quadrat i es van veure imatges insòlites, com arbres caiguts a diferents punts de la ciutat.

Més info: FOTOS: Arbres caiguts i desperfectes pel temporal a Cerdanyola

Ara, Protecció Civil de la Generalitat i el Servei Meteorològic de Catalunya han alertat que el canvi climàtic provocarà episodis de pluges més violents en punts localitzats i més difícils de predir amb suficient antelació. Per això, han demanat a la població que tingui molt clares les pautes de conducta abans i durant les tempestes.

En els últims deu anys, les pluges són el fenomen natural que ha provocat més morts i danys a Catalunya. Per millorar la previsió, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu modernitzar els quatre radars meteorològics i també la xarxa de detecció de llamps, per poder anticipar amb més temps els episodis violents.

 De fet, Protecció Civil ha avisat que a la tardor es poden produir precipitacions sobtades. "Els efectes de les inundacions són el risc natural que més danys provoca al país. Té efectes molt importants i cal tenir eines de seguiment", ha explicat en roda de premsa La directora de Protecció Civil, Mercè Salvat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.