La modificació del PGM per la construcció de l'hospital, a debat en el Consell Metropolità

Un altre dels punts que es debatran serà el ressegellat del dipòsit de residus de Can Planas, al Parc de l'Alba

El Consell Metropolità que es celebrarà aquest dimarts 30 de gener debatrà la modificació del Pla General Metropolità (PGM) al sector Redosa. Aquest és el primer pas per a la cessió dels terrenys de cara a la construcció del futur hospital Ernest Lluch.

Aquest estiu els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac van sol·licitar formalment a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la redacció del document de Modificació puntual del PGM per a la construcció d’un nou hospital al Vallès Occidental. El futur hospital ha d'atendre als 176.383 habitants corresponents als municipis esmentats, més Badia del Vallès i Barberà del Vallès, i d'questa manera descongestionar l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. 

Després de recollir el resultat dels suggeriments i informes sectorials presentats, així com després de consensuar el document amb les administracions afectades, l’Àrea de Polítiques Urbanístiques i Espais Naturals ha redactat un document per a l’aprovació inicial de la Modificació puntual del PGM, que es portarà a debat aquest dimarts i servirà per a desencallar l'inici de la construcció d’un nou hospital al Vallès Occidental.

 

Optimisme amb prudència

En una entrevista al TOT Cerdanyola aquest gener de 2024, l'alcalde Carlos Cordon va mostrar-se optimista davant de la modificació del PGM que ha de permetre desbloquejar la cessió de l'Hospital: "estem a total disposició de cedir aquests terrenys a la Generalitat perquè això comenci a ser una realitat". Tot i això, Cordon creu que s'ha de ser prudent amb aquest tema fins que no es produeixi la cessió dels terrenys a la Generalitat i aquesta actualitzi el projecte, ja que "la construcció de l'hospital ha generat una gran frustració a la ciutadania en els últims 15 anys".

Més info: Carlos Cordón: “El transport urbà i el nou contracte de neteja han de ser les prioritats del 2024"

 

Ressegellat de Can Planas

A més a més de la modificació del PGM, el Consell Metropolità també portarà a debat el Projecte d’obra de ressegellat i actuacions complementàries al dipòsit de residus de Can Planas, situat al Parc de l'Alba i competència de l'AMB. Aquest punt té per objectiu marcar la divisió entre el ressegellat i les altres parts del projecte, relacionades amb la configuració topogràfica del Parc del Castell.

El projecte té un pressupost total d’execució de 21.081.295,28 euros i està dividit en tres fases: la primera, es tracta del ressegellat del dipòsit de residus de Can Planas, per 16.556.000,00 €; la segona és el moviment de terres per assolir la topografia del futur Parc de l'Alba, per 2.653.349,84 €; i la tercera fase és el moviment de terres per compensar assentaments, 1.871.945,44 €.

Més info: Refem confia en guanyar a l'Administració a les portes de la sentència pel Centre Direccional

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.