El Parc Taulí ja té la nova Unitat de Curta Estada d’Urgències

Entrarà en funcionament el pròxim dimarts 28 de maig i serà un espai de transició on els pacients atesos tindran una estada màxima de 72 hores

L'Hospital Parc Taulí ja ha finalitzat la primera fase de les obres de les noves urgències amb la nova Unitat de Curta Estada d’Urgències (UCEU). La UCEU té una superfície de 1775m2, distribuïts en 20 habitacions -10 dobles i 10 individuals- equipades amb lavabos i dutxes individuals i una sala d’observació amb 16 llits, que ja estan en funcionament. El cap d’Infraestructures, Jonathan Ortiz, destaca que ha estat una obra “molt ambiciosa” i que aporta “molt valor” al Parc Taulí.

La Unitat de Curta Estada a Urgències entrarà en funcionament el pròxim dimarts 28 de maig i serà un espai de transició on els pacients atesos tindran una estada màxima de 72 hores. “És a dir, pacients amb proves o cirurgies programades. És la primera vegada que al Parc Taulí tenim habitacions individuals que serviran per allotjar pacients amb motius clínics d’aïllament o d’atenció final de vida, per garantir un espai tranquil per al pacient i els familiars”, explica el director del Servei d’Urgències, Emili Gené.

La UCEU és un espai molt ample i amb molta llum natural, gràcies als tres patis interiors. “Les qualitats d’aquest espai més humanitzat és una mostra més que des del Parc Taulí posem el pacient al centre, garantint una assistència de qualitat per al pacient i millorant l’entorn de treball dels professionals”, explica el cap d’àrea de l’equip d’Infermeria d’Urgències, Israel Montoya.

Roda de premsa de presentació de la nova Unitat de Curta Estada a Urgències. FOTO: Parc Taulí

Roda de premsa de presentació de la nova Unitat de Curta Estada a Urgències. FOTO: Parc Taulí

 

Primera fase de les obres d'Urgències finalitzada

Amb aquest nou espai es finalitza la primera fase de les obres de les noves Urgències del Parc Taulí, que ara mateix sumen 2000m2 quadrats més. La inversió de les obres de la Unitat de Curta Estada a Urgències ha estat de 4.6M€, finançades amb els fons Europeus REACT.

En aquesta primera fase de les obres, també s’ha ampliat el servei d’Urgències amb una sala d’observació amb 16 boxs, en un entorn tranquil i confortable d’uns 234m2, que van entrar en funcionament el passat mes de març.

Ara, s’obrirà el procés d’adjudicació de les obres de la següent fase, que consistirà en la reforma dels espais actuals d’urgències d’adults i pediàtriques. Es preveu que comencin a finals d’any i tindran una durada de dos anys i mig.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.