Polèmica a la UAB arran de les declaracions d'una professora sobre la llei trans

Un grup d'estudiants van impedir que la professora fes classe, acusant-la de transfòbica, i la Universitat ha condemnat els fets a través d'un comunicat

La prèvia del 8M va començar carregada de polèmica aquesta setmana a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Després d'unes declaracions de la professora d'Antropologia, Sílvia Carrasco, en què criticava la llei trans, un grup d'estudiants van impedir que fes classe, acusant-la de transfòbica. 

La professora sabadellenca no és la primera vegada que es troba amb una polèmica sobre aquest tema: tal com indiquen alguns mitjans, fa un mes alguns estudiants van empaperar algunes aules amb missatges que deien “Alerta Terf”.

 

La UAB condemna els fets

 

Després dels incidents, el Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB va emetre un comunicat en que condemnava els fets succeïts aquesta setmana i assegurava que la universitat ha de ser "un espai plural" i "un pilar bàsic en la promoció del coneixement, el debat acadèmic i el pensament crític".

Tot i això, Carrasco creu que se l'ha assenyalat com una persona que van en contra del col·lectiu LGTBI i va assegurar, en declaracions a Ràdio Sabadell, que "no és el cas".

 

El conflicte entre el feminisme i la ideologia trans

En els darrers anys, una de les lluites ideològiques que han tingut lloc en els espais de debat feministes ha sigut entre el moviment trans i el feminisme radical. Mentre que aquest darrer considera que la ideologia trans és anticientífica, reaccionària i contrària a la causa feminista; el moviment trans titlla aquesta posició de transfòbica i la qualifica de 'Terf': Trans-Excloent Radical Feminista.

Amb tot, Silvia Carrasco és la presidenta de Feministes per Catalunya, un col·lectiu referent dins de la corrent del feminisme radical, ja que en diverses ocasions s'han expressat en contra de les polítiques 'queer' i han qualificat "d'anticientífic" del canvi de gènere

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.