20 milions d'euros d'inversió a Cerdanyola en els Pressupostos de la Generalitat

Els pressupostos de la Generalitat preveuen una primera inversió de 20 MEUR per a la urbanització del Centre Direccional

 

Els pressupostos de la Generalitat destinen 20 milions d'euros d'inversió a Cerdanyola del Vallès per la urbanització de la zona del Parc de l'Alba, és a dir, el Centre Direccional. La creació del nou barri cerdanyolenc s'ha planificat per als pròxims 15 anys i ja es preveu una primera inversió per a l'any 2022.

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha presentat al Parlament els pressupostos que el govern vol tirar endavant. Per fer-ho, però, estan pendents d'obtenir el suport de la CUP, que debatrà amb les seves bases si presenten esmena a la totalitat a la proposta de pressupostos o si permeten la tramitació dels comptes. 

Inversió per al Centre Direccional

Una de les partides més destacades de la inversió que la Generalitat planteja per a l'Àrea Metropolitana de Barcelona és per a la urbanització del Parc de l'Alba de Cerdanyola, un projecte amb una previsió d'execució de quinze anys. Per al 2022, els pressupostos preveuen invertir els primers 20 MEUR.

En total, els pressupostos destinen 873.908.975,51 euros en inversions a l'àrea metropolitana. La xifra representa el 58,2% del total de la inversió territorialitzada, que en el conjunt de Catalunya és de 1.501,5 MEUR. Per comarques, el Barcelonès és la que acumula el major nombre d'inversions, amb 516,9 MEUR (34,4%), seguida del Baix Llobregat, amb 148,1 MEUR (9,9%); el Vallès Occidental, amb 118,3 MEUR (7,9%); el Vallès Oriental, amb 62,5 MEUR (4,2%), i el Maresme, amb 27,8 MEUR (1,9%). 

Una altra de les inversions destacades són els més de 70 MEUR per a la construcció d'un nou pavelló del recinte firal Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. També al Barcelonès, Badalona rep inversions per al nou CAP del Gorg, l'Institut Ventura Gasol, l'Àrea Residencial Estratègica de l'Estrella.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.