43.422 cerdanyolencs poden votar en les eleccions generals del 10-N

Les meses electorals s'obriran a les 9 h i es tancaran a les 20 h

El diumenge 10 de novembre se celebra a tot l’Estat espanyol la jornada d’eleccions generals per escollir els representants al Congrés dels Diputats. A Cerdanyola del Vallès, un total de 43.422 veïns i veïnes podran exercir el seu dret a vot.

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez (PSOE), va convocar aquestes eleccions durant el mes de setembre després de no trobar els suports necessaris per a la seva investidura. Sánchez va guanyar les eleccions del 28 d’abril de 2019 amb el 28,7% dels vots. A Cerdanyola, el PSC també va ser el triomfador de les eleccions generals del 28-A.

A nivell local, els socialistes van obtenir 9.704 vots, representant el 27,74% del suport de l’electorat cerdanyolenc. En Comú Podem va ser la segona força més votada amb el 19,35% dels vots, seguits de ben a prop per ERC, que va obtenir el 19,28% dels vots.

 

Cerdanyolencs a les llistes

Les llistes d’alguns dels partits que es presenten a les eleccions generals tindran presència cerdanyolenca, tant pel Congrés com perl Senat.

El regidor del PP, Manuel Buenaño, repetirà com a cap de llista per Barcelona en la candidatura del PP al Senat. També en les llistes del Senat hi figurarà Meritxell Lluís, companya de Josep Rull, com a número 2 de Junts.

En les llistes pel Congrés, la regidora del grup municipal de Ciutadans, Sonia Rodríguez, ocupa el número 22 de la candidatura de Ciutadans per Barcelona. En la llista del PSC per la circumscripció de Barcelona hi figura Francisco Ortiz, antic regidor socialista a l’Ajuntament. Ortiz ocupa la posició 30 de la llista.

També forma part d’una candidatura l’exalcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, qui és el número 30 de la llista de la CUP per Barcelona. Pel que fa al PP, el veí de Bellaterra i regidor a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, és el número 32 de llista dels populars, mentre que el president del PP de Cerdanyola, Álvaro Hernández, és el suplent número 3.