43.460 cerdanyolencs estan cridats a les urnes per a les eleccions generals

Més de 250.000 persones han votat per correu a Catalunya, rècord històric

43.460 cerdanyolencs podran votar aquest 23 de juliol a les eleccions generals. Quatre anys després, Cerdanyola del Vallès, igual que la resta de l'Estat, torna a votar en unes eleccions municipals, després que el president del Govern, Pedro Sánchez, avancés la data dels comicis. 

Els cerdanyolencs i cerdanyolenques votaran repartits en 16 col·legis electorals en un total de 75 meses. Els col·legis electorals obriran portes a les 9 h i les tancaran a les 20 h. En el moment de la votació, cada elector ha d’identificar-se amb el DNI, el carnet de conduir o el passaport.

 

Com funcionen les votacions?

En unes eleccions generals, la ciutadania espanyola escull els membres del Congrés dels Diputats i del Senat, les dues cambres que formen les Corts Generals. Aquest diumenge 23 de juliol, els votants hauran d'introduir dues paperetes a les urnes: una de color blanc, amb els candidats al Congrés dels Diputats, i una altra de color sípia, amb els del Senat.

En el cas dels senadors, caldrà assenyalar fins a 3 caselles de candidats. Tots els candidats estan recollits en una mateixa papereta i poden ser escollits encara que siguin de diferents formacions polítiques. En el cas del Congrés, la llista és tancada.

 

El vot Braille per a persones invidents

Les persones invidents que hagin fet la sol·licitud a l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) podran votar mitjançant aquest sistema. El dia de la cita electoral, el president o presidenta de la mesa posarà el kit de votació a disposició de la persona sol·licitant quan aquesta li demani. Els kits de vot accessible en Braille que contenen tots els elements necessaris per poder exercir el dret al vot es concediran per ordre d’arribada de les sol·licituds i mentre existeixi disponibilitat.

 

L'històric de resultats

PSC i En Comú Podem són els dos únics partits que han guanyat les eleccions generals a Cerdanyola del Vallès. De fet, els socialistes han estat l'opció més votada en tots els comicis des del 1982 excepte els anys 2015 i 2016, quan En Comú Podem va rebre més percentatge de vots. Així, els partits més votats històricament a Cerdanyola han estat formacions que s'identifiquen amb la ideologia d'esquerres.

 

Més info: Cerdanyola, ciutat d'esquerres a les eleccions generals

 

Rècord del vot per correu

Un total de 251.324 catalans han pogut exercir finalment el seu vot per correu en les eleccions generals d'aquest diumenge, el 90,94% dels 276.349 que ho havien demanat. D'aqeusta manera, el vot per correu suma el 4,4% del cens electoral, que puja a 5.703.737 electors. Uns 25.000 sol·licitants s'han quedat sense poder votar.

A nivell estatal, 2.471.935 persones han enviat el seu vot per correu, la xifra més alta de la democràcia espanyola. Això suposa el 94,2% de les sol·licituds admeses, percentatge més alt registrat en unes eleccions generals des del 2008, el primer any amb registres estadístics homologats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.