43.468 cerdanyolencs, cridats a votar en les eleccions al Parlament

El diumenge 14 de febrer, la ciutadania de Catalunya està cridada a les urnes per escollir els seus representants al Parlament de Catalunya

Aquest diumenge 14 de febrer, se celebren a tot Catalunya les eleccions per escollir els representants al Parlament de Catalunya. A Cerdanyola del Vallès, 43.468 podran exercir el seu dret a vot.

Què es vota el 14 de febrer?

Les eleccions catalanes d’aquest 2021 es produeixen abans que hagi acabat la legislatura actual. El setembre de 2020, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna a pagar una multa de 30.000 euros i la inhabilitació de l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra. El motiu va ser no cumplir el termini decretat per la Junta Electoral Central (JEC) per retirar una pancarta en suport als presos polítics durant la campanya electoral de les eleccions generals de 2019.

Al desembre, el president del Parlament, Roger Torrent, va anunciar al plenari la impossibilitat de trobar un candidat a la presidència i es va iniciar el procés electoral.Així, amb els seus vots, la ciutadania de Catalunya escollirà els membres del Parlament que després decidiran qui és el pròxim president de la Generalitat.

El Govern de la Generalitat va aprovar un decret per ajornar les eleccions davant la situació de la pandèmia, el Tribunal Superior de Justícia va suspendre el decret i va decidir mantenir les eleccions el 14-F.

15 propostes electorals

Els cerdanyolencs podran escollir entre 15 propostes electorals que es presenten a la província de Barcelona. Disposades per ordre d’aparició al DOGC, són: Partit Socialista de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), Candidatura d’Unitat Popular-Un nou cicle per guanyar (CUP-G), Junts per Catalunya (JxCat), Partit Popular (PP), Ciutadans (Cs), En Comú Podem (ECP), Vox, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya  (PCTC), Izquierda en Positivo (IZQP), Moviment Primàries per la Independència de Catalunya (MPIC), Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Front Nacional de Catalunya (FNC) i Recortes Cero-Grup Verd-Municipalistes (RECORTES CERO-GV-M).

Franges de votació

La pandèmia del coronavirus marcarà l’organització de les eleccions. La jornada electoral s’ha dividit en franges horàries de votació. De 9 a 12h es recomana votar als col·lectius de risc; de 12 a 19 h, els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena; de 19 a 20 h, els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos de Covid-19. La Generalitat indica que no són mesures obligatòries però fa una crida a la responsabilitat.

 

Les meses electorals

A Cerdanyola, 666 persones formaran les meses electorals als 16 col·legis electorals que s’habilitaran a la ciutat. Els membres de les meses electorals han pogut passar, de forma voluntària, una prova de detecció del Covid-19.

Durant la jornada electoral, els components de les meses tindran a la seva disposició dues mascaretes FPP2, una pantalla facial, guants i una bata resistent a fluids per a la darrera hora de votació, en la qual poden assistir contagiats i casos sospitosos de Covid-19.

 

Canvis als col·legis electorals de Cerdanyola

L’Ajuntament ha canviat alguns col·legis electorals per respondre a la necessitat de trobar instal·lacions on es pugui garantir la distància entre persones i amb millors accessos que permetin el compliment de les mesures sanitàries. La ciutadania pot consultar on ha de votar al web de l’Ajuntament. 

distribucio meses electorals 0 (1)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.