Acord unitari dels partits independentistes de cara a les eleccions municipals

El document de compromisos reflecteix un "acord de mínims" amb el procés d'autodeterminació de Catalunya

Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola han signat un document de compromís amb el procés d'autodeterminació de Catalunya de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. L'acord està impulsat pel Consell Local de la República de Cerdanyola i Bellaterra i s'està replicant a altres municipis de l'àrea metropolitana.

El document de compromisos reflecteix un "acord de mínims", segons ha destacat el portaveu del Consell Local de la República, Josep Grau. Isabel Cruz (ERC), Cristina Gallardo (Guanyem) i Miquel Soler (Junts) han signat la carta aquest dijous 4 de maig. Els tres membres de les candidatures han destacat la importància de la unitat dels partits davant el procés independentista.

L'acord planteja donar prioritat a l’elecció d’un alcalde o alcaldessa independentista i a subscriure un acord de govern amb altres partits i forces polítiques independentistes. "Si l’elecció d’un alcalde o alcaldessa independentista no és possible i es participa en el govern, mantenir una relació privilegiada i lleial amb la resta de partits i forces polítiques independentistes del consistori, malgrat aquests estiguin a l’oposició", afegeix l'acord.

Els partits també escomprometen a "fer que el català sigui la llengua de comunicació institucional de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. A la vegada, vetllar per l’aplicació de la normativa vigent de foment i ús del català en tots els àmbits de la ciutat".

També a vetllar perquè els ingressos de les retencions tributàries empresarials de l’IRPF dels treballadors i treballadores municipals es facin a l’Agència Tributària de Catalunya quan aquests així ho sol·licitin i informar-los d’aquesta possibilitat. Així com "promoure que al nomenclàtor dels carrers de la ciutat s’incloguin noms de persones i/o fets relacionats amb el procés d’autodeterminació de Catalunya, incloent els ja aprovats per plenari de L’Ajuntament i que no s’han dut a terme".

Un altre acord de la carta signada per ERC, Guanyem, Junts i el Consell de la República és "recolzar les propostes, mocions i declaracions relacionades i favorables al procés d’autodeterminació de Catalunya que presentin tant els partits i forces polítiques independentistes amb representació al consistori com les principals entitats independentistes". El setè acord planteja promoure la inscripció del municipi a l’Associació de Municipis per la Independència.

Finalment, els últims punts del document de compromís diuen: "Promoure la validesa de la Identitat Digital Republicana del Consell de La República en l’acció municipal" i "rebutjar qualsevol col·laboració amb actes de la monarquia espanyola".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.