L'Ajuntament de Cerdanyola demana la pau a Ucraïna

El Ple Municipal ha aprovat una declaració institucional per demanar la mediació de la Unió Europea davant la situació a Ucraïna

El Ple Municipal de Cerdanyola del Vallès va aprovar per unanimitat una declaració institucional per demanar la pau a Ucraïna davant l'esclat de la guerra i l'entrada de les tropes de Rússia. L'aprovació es va fer el dijous 24 de febrer en la sessió ordinària del Ple.

La declaració en bloc del ple apel·la la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió. "La disputa entre Rússia i Ucraïna és un conflicte polièdric en el qual els aspectes històrics, culturals, geopolítics i econòmics es creuen en un escenari d'enfrontament entre dues potències mundials, Rússia i l'OTAN", diu el text, afegint que "aquesta gran complexitat" requereix "una responsabilitat de la mateixa dimensió a l'hora de trobar-hi una sortida pacífica" per part dels actors directament implicats i per altres que poden tenir un paper destacat, com la Unió Europea.

L'acord del Ple també assegura que "el trencament de la política de blocs que va representar la caiguda del mur de Berlín el 1989,i el consegüent pas d'un ordre mundial bipolar a un de multipolar, donava l'oportunitat a entomar els processos d'emancipació nacional i la resolució pacífica dels conflictes des del diàleg, la cooperació i el multilateralisme". En aquest sentit, considerem que alinear-se amb un bloc militar "no contribueix a enfortir aquesta voluntat de resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogada. Al contrari, augmenta el perill d'una guerra que ara ja torna a sacsejar Europa".

Recordant les reivindicacions de pau a Catalunya davant el conflicte dels Balcans o la guerra d'Iraq, la declaració institucional assenyala que "cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l'establiment d'un diàleg enfocat a la construcció de pau". Així mateix, el text destaca aque a dia d'avui, "la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil està en perill, una situació que s'agreujarà molt més amb l'existència d'un conflicte bèl·lic obert, un fet que generarà, de ben segur, migracions forçades que caldrà atendre, violència contra la població civil i una crisi humanitària al cor d'Europa".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.