L'Ajuntament de Cerdanyola obté el distintiu SGCITY50 per a la igualtat de gènere

És la primera eina que permet implantar, avaluar i certificar un sistema de gestió a favor de la igualtat de gènere en l'àmbit municipal

Des del passat divendres 31 de març, Cerdanyola del Vallès ja forma part de la comunitat de municipis de Catalunya i les Illes Balears amb el Distintiu SGCITY50 per a la Igualtat de Gènere. L'ajuntament ha rebut aquest distintiu per part de l'associació Forgender Seal, amb una puntuació que situa la ciutat en el nivell avançat. L'acte es va realitzar al Museu d'Art de Cerdanyola i va comptar amb la presència de l'alcalde, Carlos Cordón, i la Primera Tinenta d'Alcaldia, Pepi Rivera.

La Norma SG CITY 50-50 és la primera eina que permet implantar, avaluar i certificar un sistema de gestió a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit dels governs locals. Durant els propers dos anys, l’Ajuntament de Cerdanyola haurà d’implementar les accions recollides al Pla de Compromís que ha elaborat en favor de la transversalització de la perspectiva de gènere, tant a nivell intern com a les seves polítiques públiques.

Algunes de les fites que incorpora el Distintiu són la millora de les competències de la gestió municipal, potenciant les capacitats tècniques i polítiques cap a la igualtat, facilitar la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals i, per últim, corregir les pràctiques de caràcter discriminatori i de relacions de poder injustes.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.